Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Zeynep Dizdar: 'Turkiye'nin Dans Kralicesi Olacağım!

Zeynep Dizdar: 'Turkiye'nin Dans Kralicesi Olacağım!
0
100

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
87
F-D Coin
0
imageszeynepdizdarturkiyenindanskralicesiolacagim5ad1f041d411e

Turkiye'nin Dans Kralicesi Olacağım Zeynep Dizdar
Zeynep Dizdar Single Viraj
Zeynep Dizdar Soyleşi

Yeni Albumu ‘Viraj’ı cıkaran Zeynep Dizdar, “Turkiye’nin dans kralicesi olacağım diyecek kadar iddialı Cok sayıda platonik aşk yaşadığını soyleyen guzel şarkıcı, “Cok megolamanım, saatlerce kendimi aynada seyrederim Kendime aşığım! sozleriyle de ilginc bir itirafa imza attı

Son albumunuz ‘Viraj’la sevenlerinizin karşısına cıktınız Albumden biraz bahseder misiniz?

Albume ocak ayında başladık, iki şarkılık single olacaktı Fakat Erol Kose’yle bir araya gelince altı şarkılık bir album havasında oldu Cover bir parca, kendime ait slow bir şarkım var ‘Uyandırma’ Serkan Dincer’e ait, ‘İstanbul’ Soner Cınar’ın Halil Kocak’ın ‘Su Akar Yolunu Bulur’ şarkımız inanılmaz bir patlama yaptı Uzun bir aradan sonra ‘Vazgec Gonul’un yanına koyabileceğim bir slow bulmuş oldum İlk dinlediğimde de cok etkilenmiştim

‘Viraj’ şarkısında tekno ritimler bir hayli baskın ve suresi de altı dakika Bu uzun şarkının hikayesi nedir?

‘Viraj’ şarkısının bestecisi aynı zamanda aranjorluğunu de yapan Serkan Dincer Onun bir ozelliği introları hep uzun tutması ‘Sana Guvenmiyorum’ albumumdeki ‘Masum Değilsin’ şarkısı da ona aitti ve introsu uzundu Yani ozellikle uzun olsun diye duşunmedik, hatta girişinden biraz kısalttık Albumunuzde daha cok dans ritimleri one cıkıyor Halkımızın yuzde 80’i piyasa şarkıları seviyor; lay lay lom, eller havaya parcaları yani Zaten o tarz şarkılar da benden cıkıyor Hayalimde her zaman dans şarkısı okumak vardı Sahnede dans etmeyi seviyorum, dans muziğini daha fazla yaymak istiyorum Butun albumlerimde de onu yapmayı amaclıyorum Turkiye’nin dans kralicesi olacağım! Albumdeki altyapılar tamamen elektonik değil, zaten o zaman dans muziğini bozar Ben ‘Zeynep Dizdar’ denildiğinde akla dans muziklerinin gelmesini istiyorum

‘Aşk Dediğin Laftır’ şarkısının cover’ını albume koymuşsunuz Neden cover tercih ettiniz?

Erol Kose’nin secimi oldu Gokben’in bu şarkısını ben de cok seviyordum ve okurken de cok keyif aldım Zaten Erol Bey bana uygun parcaları bulmakta son derece başarılı, zeki ve kulağı cok iyi bir yapımcı

Sizce de aşk laftan mı ibaret?

Eski aşklar sanki biraz daha buyuk ve guzel yaşanmış, bitse bile insanların aşka saygısı varmış Zaten şarkıda, “Aşk dediğin laftır diyenlere inanma diyor Demek ki gercekten aşk var ama herhalde bunu elimizde tutamıyoruz Belki atmosferden, psikolojik ya da maddimanevi yorgunluklardan kaynaklanıyor Ama sonuc olarak onların bıkkınlığıyla aşka fazla değer veremeyip, lafta kalmasına neden olabiliyoruz Aşkı nasıl sevdiğinize bağlı ama bence kolay bir şey değil “Hayattaki en guzel duygu ne? derseniz, “Aşk derim başka hicbir şey değil ama onu cok iyi beslemek, arkasında durmak lazım Ama bu, birine aşık oldum ben onunla bir şey yaşamak zorundayım gibi bir durum değil Platonik aşk da olabilir ve onu hissedip şarkı yazabilirim

Aşk, soz yazarken besleyici oluyor mu? Olmaz mı?

Aşkın icinde yaşadığınız her şey sizi besliyor Acısı, tatlısı… Ama bence aşkın gercek tadı insanların birbirlerine dokunamadıkları anlar Keşke oyle kalsa (guluyor), keşke hic dokunmasak ve o aşk oyle kalsa İnanın o zaman aşkınız dunyanın sonuna kadar gider Aşkı illa ki bir şey yaşamak anlamında gormediğim icin şimdiye kadar cok kereler aşık olduğumu soyleyebilirim Ben karşı tarafın enerjisine ya da gozlerine aşık olabilirim Platonik aşklarım coktur Ortaokul ve lise cağlarımdan beri duşunduğum, hatırladığım aşklarım var Onlarla bir şey yaşamadım, demek ki dokunmamak gerekiyor (guluyoruz)

Album kapağında mayolu bir fotoğrafınız var Neden boyle bir tercihiniz oldu?

Son zamanlarda sahneye mayoyla cıkma modasının etkisi mi? Evet bir mayodur gidiyor ama ben zaten sahneye de şortla ve mini etekle cıkıyorum O yuzden benim icin mayo giymek uc bir şey değil Markete giderken de şort giyebiliyorum Belki de album kapağıma mayoya benzer bir kostumle cekilmiş bir fotoğrafımı koyduğum icin ilgi cekti ama beni sahnede bu tarz bir mayoya benzeyen kostumle gorebilirler Bu arada fotoğraflar icin Mujdat Kupsi ve Bener Bey’e, ilk klibim icin de ‘Uyandırma’nın yonetmeni Eyup Dirlik’e teşekkur ediyorum

Gorsellik satışa katkı sağlıyor mu?

100 kilo bir kadın ‘Uyandırma’yı soylerse olmaz Onu soyleyeceğine otur evinde… ‘Uyandırma’ gibi bir beste yapıyorsan da onu başkası okuyacak Dans şarkısı yapıp “Listelerde ben de olacağım diyorsan, o zaman fiziğine dikkat edeceksin Guzel ve hoş gorunmelisin, sacınla başınla, cildinle tırnağınla, rujunla cok guzel gorunmelisin Hepsi birlikte olmalı

Roportaj: Milliyet

858,498Konular
982,052Mesajlar
30,039Kullanıcılar
postaldudeSon üye
Üst Alt