Zeytin cekirdeğinin Yararları
Zeytinyağı asırlardır en iyi ve mukemmel yağ olarak bilinen gıda maddesidir Hatta reklamlarda mucize olarak lanse edilir
imageszeytincekirdegivefaydalari5ad58fbf76f01
Yemeklik zeytinyağı normal şartlar altında muhafaza edilirse bozulmadan yenilebilecek ozellikte asırlarca kalabilen tek yağdır Nitekim arkeolojik kazılarda 3 bin, 5 bin yıl once olduğu tahmin edilen mezarların yanında bozulmamış evsafta zeytinyağı da bulunabilmektedir Zeytinyağında +10 derecelerde donmayı temin eden de bu maddelerdirYani satın alacağınız zeytinyağının buzdolabında donabilen olmasına dikkat ediniz
Zeytinyağından sabun yaparsanız yağlı ciltlerde yağ dengesini, kuru ciltlerde ise yağlandırma ozelliği temin eden bir ozelliği olduğunu tespit edersiniz Yağ icerisinde antioksidan (bozulmadan kalabilme), sabun icerisinde reoily (geri yağlandırıcı) olarak tabir edilen ozellikleri sağlayan bu madde veya maddelerin ne olduğu bugun dahi bilinememektedir Bu maddelerin ne olduğunun bilinmesi belki de cok uzun yıllar sağlıklı bir şekilde yaşamanın da ipucları olabilecektir
Zeytinyağını diğerlerinden farklı kılan bu madde veya maddeler en yoğun halleri ile zeytin cekirdeğinin icerisindedir Herhangi bir zeytin cekirdeğinin her iki ucunu hafifce torpulerseniz cekirdeğin icinin oyuk olduğunu ve icerisinde pıhtılaşmış veya cok koyu kıvamlı bir yağ olduğunu gorursunuz Bahse konu olan maddelerin burada ki konsantrasyonu %80 lere varan miktarlardadır Zeytin cekirdeği muhteviyatında ki bu yararı elde etmek icin ise zeytin cekirdeklerini atmayıp yutmak gerekir
En gelişmiş cihazlarla yapılan araştırmalar zeytin cekirdeğinin boğaz boşluğundan gecip mideye ulaştığı anda eridiğini tespit etmiştir Hazmı en kolay olan yiyecek maddesi zeytin cekirdeğidir
Bu uygulamanın insan vucuduna faydaları ise:
1ulser gastrit gibi mide problemlerini bitirdiği;
2bağırsak ve sindirim yollarını duzenlediği;
3Basur ve prostatı engellediği;
4İc organlarda oluşabilecek kanserojen hucre riskini binde birlere indirgediğidir
Alıntı
Zeytinyağı asırlardır en iyi ve mukemmel yağ olarak bilinen gıda maddesidir Hatta reklamlarda mucize olarak lanse edilir
imageszeytincekirdegivefaydalari5ad58fbf76f01
Yemeklik zeytinyağı normal şartlar altında muhafaza edilirse bozulmadan yenilebilecek ozellikte asırlarca kalabilen tek yağdır Nitekim arkeolojik kazılarda 3 bin, 5 bin yıl once olduğu tahmin edilen mezarların yanında bozulmamış evsafta zeytinyağı da bulunabilmektedir Zeytinyağında +10 derecelerde donmayı temin eden de bu maddelerdirYani satın alacağınız zeytinyağının buzdolabında donabilen olmasına dikkat ediniz
Zeytinyağından sabun yaparsanız yağlı ciltlerde yağ dengesini, kuru ciltlerde ise yağlandırma ozelliği temin eden bir ozelliği olduğunu tespit edersiniz Yağ icerisinde antioksidan (bozulmadan kalabilme), sabun icerisinde reoily (geri yağlandırıcı) olarak tabir edilen ozellikleri sağlayan bu madde veya maddelerin ne olduğu bugun dahi bilinememektedir Bu maddelerin ne olduğunun bilinmesi belki de cok uzun yıllar sağlıklı bir şekilde yaşamanın da ipucları olabilecektir
Zeytinyağını diğerlerinden farklı kılan bu madde veya maddeler en yoğun halleri ile zeytin cekirdeğinin icerisindedir Herhangi bir zeytin cekirdeğinin her iki ucunu hafifce torpulerseniz cekirdeğin icinin oyuk olduğunu ve icerisinde pıhtılaşmış veya cok koyu kıvamlı bir yağ olduğunu gorursunuz Bahse konu olan maddelerin burada ki konsantrasyonu %80 lere varan miktarlardadır Zeytin cekirdeği muhteviyatında ki bu yararı elde etmek icin ise zeytin cekirdeklerini atmayıp yutmak gerekir
En gelişmiş cihazlarla yapılan araştırmalar zeytin cekirdeğinin boğaz boşluğundan gecip mideye ulaştığı anda eridiğini tespit etmiştir Hazmı en kolay olan yiyecek maddesi zeytin cekirdeğidir
Bu uygulamanın insan vucuduna faydaları ise:
1ulser gastrit gibi mide problemlerini bitirdiği;
2bağırsak ve sindirim yollarını duzenlediği;
3Basur ve prostatı engellediği;
4İc organlarda oluşabilecek kanserojen hucre riskini binde birlere indirgediğidir
Alıntı