Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Zeytin nasıl seçilir? Kaliteli zeytin nasıl anlaşılır?

Zeytin nasıl seçilir? Kaliteli zeytin nasıl anlaşılır?
0
111

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
80
zeytin_nasil_secilir_kaliteli_zeytin_nasil_anlasilir_1566224963_7345.jpg

Ülkemizde bir çok zeytin çeşidi üretilmekte ve satılmaktadır. Tuzlu, tuzsuz, etli ve etsiz olmak üzere bir çok zeytin çeşidi bulunmaktadır. Renklerine göre ayrı bir damak tadı açığa çıkaran zeytinler, kimi zaman seçim aşamasında kararsız kalma sorununa yol açabiliyor. Peki, zeytin nasıl seçilir? Kaliteli zeytin nasıl anlaşılır? İşte, yanıtlar...

Zeytin, kan basıncını kontrol eder. A, D, E ve K vitaminleri açısından çok zengindir. Zeytinin kaliteli olması ise bu vitaminlerin açığa çıkmasında fayda sağlar. Zeytin, kalp ve damar hastalıklarını engelleyen, kemikleri güçlendiren özelliğe sahip bir vitamin kaynağıdır. Zeytin her yerden alınmayacağı gibi her tüketilen zeytinin sağlığı olumlu etkilediği de söylenemez. Peki kaliteli zeytin nasıl anlaşılır? Zeytin seçme aşamasında nelere dikkat edilir? İşte, damak zevkinize göre zeytin satın alırken dikkat edilmesi gerekenler...

ZEYTİN NASIL SEÇİLİR? KALİTELİ ZEYTİN NASIL ANLAŞILIR?

- Zeytinin diri olup olmadığına dikkat ediniz. Etinin diri olması zeytinin kaliteli ve dolgun olduğuna işaret eder.

- Rengi mat zeytinleri değil parlak ve canlı olanları tercih ediniz. Canlı olan zeytinler hem kaliteli hem de taze olduğunu gösterir.

uM5Ac_1566225073_7229.jpg

- Zeytinin tadına baktığınızda acı bir tat geliyorsa tam olgunlaşmadığına işaret olduğu gibi zeytinin doğal olduğuna da işarettir. Acı olmayan zeytinler genelde kimyası ile oynanmış içinde katkı maddesi olan çeşitler olabiliyor.

- Zeytinin etli olması çok önemli bir ayrıntı olduğu gibi, çekirdeği etinden kolay ayrılan zeytinin taze ve kaliteli olduğunu da anlayabilirsiniz.

- İnce kabuklu olan ve ağızda çabuk dağılan zeytinler ağızda taze bir tat bırakır. Ağızda tazelik hissi bırakan zeytinleri tercih ediniz. 

zq9oZ_1566226261_9069.jpg

- Zeytin çekirdeğinin iri olmamasına dikkat ediniz. Çekirdeğinin küçük olması kalite olduğunu gösterir.

- Doğal zeytinlerin, işlenmiş zeytinlere göre besin değerinin daha yüksek olduğunu unutmayınız.
 
858,500Konular
982,396Mesajlar
32,981Kullanıcılar
ilkinsanSon üye
Üst Alt