iltasyazilim
FD Üye
Zeytin Yağlı Sarma Tarifi İçin Malzemeler
*1,5 su bardağı pirinç (Ben büyük su bardağı kullandım)
*2 adet soğan 1 baş sarımsak
*1 yemek kaşığı biber salçası
*1 yemek kaşığı domates salçası
*Yarım demet maydanoz
*1 çay kaşığı kara biber
*1 çay kaşığı kırmızı biber
*2 çay kaşığı nane
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 çay kaşığı limon tuzu
*Yarım çay bardağı nar ekşisi
*Yarım çay bardağı zeytin yağı
Sarmak için:
*Asma yaprağı 2 demet kadar 200 300 gr kadar
Zeytin Yağlı Sarma Tarifi Yapılışı
Merhaba arkadaşlar çok lezzetli bi o kadar güzel sarma tarifimi sizlerle paylaşıyorum Öncelikle pirinçleri malzemeleri hazırlamadan sıcak suya koyup 2 tatlı kaşık tuz alıp bekletiyorum Soğan, sarımsak, maydanozu ince ince doğrayıp kabımıza alıyoruz Beklettiğimiz pirinci süzüp pirincimizi de katıp tüm malzemeyi karıştırıyoruz Yapraklarımızı serip ilk yanlarını sonra sararak yapıyorum Dizimini dik şekilde yapıyorum Böylece heryeri güzel ve eşit pişiyor görsel olarak da hoş bir görüntü oluyorSarma yaprakların sapını kestikden sonra tenceremize dizip üzerine kaplıyacak şekilde su koyuyoruz Üzerine biraz da zeytin yağı gezdiriyoruz Pişirmeye alıyoruz Pişen sarmalarımızı servis yapabiliriz Afiyet olsun
*1,5 su bardağı pirinç (Ben büyük su bardağı kullandım)
*2 adet soğan 1 baş sarımsak
*1 yemek kaşığı biber salçası
*1 yemek kaşığı domates salçası
*Yarım demet maydanoz
*1 çay kaşığı kara biber
*1 çay kaşığı kırmızı biber
*2 çay kaşığı nane
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 çay kaşığı limon tuzu
*Yarım çay bardağı nar ekşisi
*Yarım çay bardağı zeytin yağı
Sarmak için:
*Asma yaprağı 2 demet kadar 200 300 gr kadar
Zeytin Yağlı Sarma Tarifi Yapılışı
Merhaba arkadaşlar çok lezzetli bi o kadar güzel sarma tarifimi sizlerle paylaşıyorum Öncelikle pirinçleri malzemeleri hazırlamadan sıcak suya koyup 2 tatlı kaşık tuz alıp bekletiyorum Soğan, sarımsak, maydanozu ince ince doğrayıp kabımıza alıyoruz Beklettiğimiz pirinci süzüp pirincimizi de katıp tüm malzemeyi karıştırıyoruz Yapraklarımızı serip ilk yanlarını sonra sararak yapıyorum Dizimini dik şekilde yapıyorum Böylece heryeri güzel ve eşit pişiyor görsel olarak da hoş bir görüntü oluyorSarma yaprakların sapını kestikden sonra tenceremize dizip üzerine kaplıyacak şekilde su koyuyoruz Üzerine biraz da zeytin yağı gezdiriyoruz Pişirmeye alıyoruz Pişen sarmalarımızı servis yapabiliriz Afiyet olsun