iltasyazilim
FD Üye
Zeytin Yağlı Yaprak Sarması Tarifi İçin Malzemeler
*Salamura yaprak
İç harcı için;
*2 su bardağı pirinç
*3 yemek kaşığı sıvı yağ
*2 adet kuru soğan
*1 tatlı kaşığı nane
*1 tatlı kaşığı karabiber
*1 tatlı kaşığı pulbiber
*Yarım tatlı kaşığı kimyon
*3 yemek kaşığı kadar domates sosu (yerine salça ya da domates rendesi de kullanabilirsiniz)
*Tuz
*Taze nane
*Maydanoz
*3 yemek kaşığı nar ekşisi
*3 yemek kaşığı zeytinyağ
*Pişirme işleminde;
*4 dilim limon
*2 yemek kaşığı zeytinyağı
*Su
*2 yemek kaşığı nar ekşisi
Zeytin Yağlı Yaprak Sarması Tarifi Yapılışı Pirinçleri nişastası çıkana kadar güzelce yıkayın Soğanları ince ince doğrayın sıvı yağ ile soğanları pembeleşinceye kadar kavurun Salçaları ilave edin Baharatları ekleyin, karıştırın Pirinçleri de ekleyip iyice kavurun En son zeytin yağı nar eksisini ilave edin ve yeşillikleri koyun Yaprakların içerisine az az koyup kalem şeklinde sarın Tencereye düzenli bir şekilde dizin Üzerine 4 dilim limon koyun 2 yemek kaşığı zeytin yağ ve 2 yemek kaşığı nar eksisi gezdirin ve en üst sırayı geçemeyecek şekilde su ilave edin Kısık ateşte pişirme başlayın Suyunu çekmeye başlayınca 1 çay bardağı daha sıcak su ilave edin Biraz daha pişirin İhtiyaca göre şu ilave edebilirsiniz Benim ölçümde altında hiç şu kalmıyor Afiyet olsun
*Salamura yaprak
İç harcı için;
*2 su bardağı pirinç
*3 yemek kaşığı sıvı yağ
*2 adet kuru soğan
*1 tatlı kaşığı nane
*1 tatlı kaşığı karabiber
*1 tatlı kaşığı pulbiber
*Yarım tatlı kaşığı kimyon
*3 yemek kaşığı kadar domates sosu (yerine salça ya da domates rendesi de kullanabilirsiniz)
*Tuz
*Taze nane
*Maydanoz
*3 yemek kaşığı nar ekşisi
*3 yemek kaşığı zeytinyağ
*Pişirme işleminde;
*4 dilim limon
*2 yemek kaşığı zeytinyağı
*Su
*2 yemek kaşığı nar ekşisi
Zeytin Yağlı Yaprak Sarması Tarifi Yapılışı Pirinçleri nişastası çıkana kadar güzelce yıkayın Soğanları ince ince doğrayın sıvı yağ ile soğanları pembeleşinceye kadar kavurun Salçaları ilave edin Baharatları ekleyin, karıştırın Pirinçleri de ekleyip iyice kavurun En son zeytin yağı nar eksisini ilave edin ve yeşillikleri koyun Yaprakların içerisine az az koyup kalem şeklinde sarın Tencereye düzenli bir şekilde dizin Üzerine 4 dilim limon koyun 2 yemek kaşığı zeytin yağ ve 2 yemek kaşığı nar eksisi gezdirin ve en üst sırayı geçemeyecek şekilde su ilave edin Kısık ateşte pişirme başlayın Suyunu çekmeye başlayınca 1 çay bardağı daha sıcak su ilave edin Biraz daha pişirin İhtiyaca göre şu ilave edebilirsiniz Benim ölçümde altında hiç şu kalmıyor Afiyet olsun