
Zeytin çekirdeklerini kolay yolla çıkarıp zeytin ezmesi olarak kullanmak, hamur işi içerisine koymak yahut süsleme üzere gibisi durumlarda çekirdeğini hijyenik bir yolla nasıl çıkarmanız gerektiğine dair malumatları sizler için paylaşıyoruz. Pekala, zeytinin çekirdeği nasıl çıkarılır? İşte, pratik zeytin çekirdeğini çıkarma formülleri...
Zeytin nispeten yararlı bir besin olup sofraların vazgeçilmezi haline gelmiştir. Zeytinin çekirdeklerini çıkarmanız gereken durumlarda ağzınızı kullanmadan çekirdeğini kolaylıkla çıkartabilmeniz için yapmanız gereken formülleri sizler için sıralıyoruz. Zeytinin acısı nasıl giderilir? Kaliteli zeytin nasıl seçilir? sorusu karşılığının ayrıntılarını okumak için haberin içeriğine göz atabilirsiniz...Pekala, zeytinin çekirdeği nasıl çıkarılır? İşte, pratik zeytin çekirdeğini çıkarma teknikleri...

ZEYTİN ÇEKİRDEĞİ NASIL ÇIKARILIR?
- Geniş bir bıçak elde ediniz. (orta uzunluk kasap bıçağı olabilir) Bıçağı zeytinin üzerine koyunuz ve kuvvetli bir halde bıçağın üzerine vurunuz. Yumuşayan zeytinin çekirdeğinin yuvasından kolaylıkla çıktığına şahit olacaksınız.
- Bir huni yardımı ile rahatlıkla zeytini çıkarabilirsiniz. Huniyi suyun aktığı kısım başa gelecek formda koyunuz. Delikten zeytinleri geçirmeye başlayınız. Böylelikle çekirdeklerin deliğin içerisinden aşağı düşmesini ve zeytin et kısmının elinizde kalmasını sağlayabilirsiniz.
- Zeytin içi çıkarmaya hususî makinelerinden satın alabilir ve kullanma talimatlarını dikkatlice okuyarak zeytinin çekirdeğini rahatlıkla çıkarabilirsiniz.
- Çengelli iğnenin ucunu zeytinin sap kısmından içeri sahih iterek çekirdeği kavrayıp sıkınız. Çekirdek kolaylıkla elinize gelecektir.