iltasyazilim
FD Üye
Zeytinli Bagetler tarifi
için Malzemeler :
4 parça için 25 gr taze maya 200 ml sıcak su 12 kg elenmiş un Zeytin yağı 150 gr siyah zeytin 1 tane orta boy soğan 1 tutam tuz Zeytinli Bagetler
yemeğinin hazırlanışı:
Mayayı sıcak suda eritin Una tuz ve yağı karıştırın ve sulandırılmış mayayı ekleyin 1015 dakıka azar azar un ve su ekleyerek yoğurun Hamura zeytin ve soğan ekleyip tekrar yoğurun ve hamuru rulo haline getirin Derin bir kaseye zeytin yağını doldurun ve rulo haline getirilmiş olan hamuru bu yağın içine sokup çıkarın Yağlanmiş hamuru kalın bir örtü ile örtüp, sıcak bir yerde yaklaşık 1 saat bekletin Hamuru tekrar yoğurun ve yuvarlak uzun parcalara ayırın Bu hamurun üzerine ucu sivri bir şeyle daha iyi pişmesi için çizikler atın ve yağlanmış tavaya koyun Hamuru tekrar kalın bir örtüyle örtüp 3040 dakika sıcak bir yerde dinlenmeye bırakın Fırını 240 C ye kadar ısıtın ve hamurun dış yüzeyini bir fırça ile ıslatın Yüzeyi ıslatılmış hamuru fırına sürün ve 30 dakika pişirin Soğuk olarak servis yapın
için Malzemeler :
4 parça için 25 gr taze maya 200 ml sıcak su 12 kg elenmiş un Zeytin yağı 150 gr siyah zeytin 1 tane orta boy soğan 1 tutam tuz Zeytinli Bagetler
yemeğinin hazırlanışı:
Mayayı sıcak suda eritin Una tuz ve yağı karıştırın ve sulandırılmış mayayı ekleyin 1015 dakıka azar azar un ve su ekleyerek yoğurun Hamura zeytin ve soğan ekleyip tekrar yoğurun ve hamuru rulo haline getirin Derin bir kaseye zeytin yağını doldurun ve rulo haline getirilmiş olan hamuru bu yağın içine sokup çıkarın Yağlanmiş hamuru kalın bir örtü ile örtüp, sıcak bir yerde yaklaşık 1 saat bekletin Hamuru tekrar yoğurun ve yuvarlak uzun parcalara ayırın Bu hamurun üzerine ucu sivri bir şeyle daha iyi pişmesi için çizikler atın ve yağlanmış tavaya koyun Hamuru tekrar kalın bir örtüyle örtüp 3040 dakika sıcak bir yerde dinlenmeye bırakın Fırını 240 C ye kadar ısıtın ve hamurun dış yüzeyini bir fırça ile ıslatın Yüzeyi ıslatılmış hamuru fırına sürün ve 30 dakika pişirin Soğuk olarak servis yapın