Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Zeytinli Çabatta / Ciabatta

Zeytinli Çabatta / Ciabatta

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Zeytinli Çabatta Ciabatta Tarifi İçin Malzemeler 1 hamur için:


*250 g un
*260 ml ılık su
*4 g instant maya (yarım paket)

2 hamur için:


*400 g un
*4 g instant Maya (paketin geriye kalanı)
*3 yemek *kaşığı sızma zeytinyağı
*170 ml ılık su
*10 g tuz
*300 g çekirdeksiz zeytin dörde bölünmüş*(ben yeşil kullandım, siyah zeytin daha da güzel görünüyor)

Zeytinli Çabatta Ciabatta Tarifi Yapılışı 1 hamurumuz:
Bütün malzemeleri bir kaba koyup iyice karıştırın, pütürsüz olana kadar Hamur çok yumuşak ve yaş oluyor Üzerini bir folyo ile örtüp
Mühim: (bir kenarı biraz hava alması lazım, maya kendini öldürmemesi için) 12 saat ılık bir yerde bekletin
Bu 1 hamuru en az 12 saat ama en fazla 24 saat bekletebilirsiniz
Ben 12 saat beklettim, kabarmış ve üzeri biraz kurumuş 1 hamurumuzun üzerine 2 hamurun malzemelerini koyup iyice kabın içinde yoğurun
Hamur biraz yapışık ve yumuşaktır Şimdi üzerini yine folyo ile kapatıp 45 dakika kabartın
Kabarmış hamuru unlu tezgaha dökün ve elinizle dikdörtgen çekin ve hamuru katlayın ve dikkatli kabınıza yine koyun Üzerini folyo ile kapatın ve bir kez daha 30 dakika kabarmaya bırakın
Hamurun bu kadar çok kabartmamış güzel büyük delikli havalı bir çabatta olmasını sağlıyoruz
Yine kabarış hamurumuzu unlanmış tezgaha döküp elimizle dikdörtgen olarak çekip bir bıçakla yarıya kesiyoruz
Fırın kağıtlı tepsimize koyup üzerine mutfak bezi örtüp 15 dakika dinlendiriyoruz Bu arada fırınımızı 200 derece ısıtıyoruz
Şimdi tepsimizi yaklaşık 30 dakika fırının ortasında çabattalari pişmeye bırakıyoruz
Soğuduktan sonra, afiyetle keyfini sızma zeytinyağına bandıra bandıra çıkarın
Afiyet olsun
Not:
Ekmeğimizin iyice pişmiş kontrolünü yapabilirsiniz, ekmeği bir mutfak beziyle çevirin ve altını tık tıklayın Ekmek boş sesi verirse pişmiş demektir, sesi ama tok gelirse o zaman lütfen yine bir kaç dakika daha pişirin
 
858,496Konular
982,386Mesajlar
30,223Kullanıcılar
metocdametocSon üye
Üst Alt