iltasyazilim
FD Üye
Zeytinli Ekmekler ( Muffin Kalıplarında ) Tarifi İçin Malzemeler
*1 kase çekirdekleri çıkartılmış zeytin
*Kekik (isteğe bağlı)
Hamuru için
*4 su bardağı un
*1 tatlı kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 paket instant kuru maya
*2 kaşık sıvı yağ
*112 su bardağından 1 parmak eksik ılık su
Kalıp için
*Mısır unu
Zeytinli Ekmekler ( Muffin Kalıplarında ) Tarifi Yapılışı Bir büyük kabın içine un, şeker, tuz koyup karıştırıyoruz Unun ortasını açıp mayayı, ılık suyu ve sıvı yağı koyup karıştırmaya devam ediyoruz Ele yapışmayacak yumuşak ve esnek bir hamur elde edene kadar mutfak tezgahında, 1015 dk yoğuruyoruz Hamuru yağladığımız kaba tekrar aktarıp üzerini bezle örtüp 10 dk dinlendiriyoruz Kalıbımıza mısır ununu serpiyoruz Dinlenen hamuru tezgaha alıp, kalıbımızdaki bölüm kadar eşit parçalara bölüyoruz Avuç içimizle bastırarak hamuru hafifçe yayıp içine zeytin ve kekiği ekleyip katlıyoruz Katlama izi kalmayacak şekilde hamuru yuvarlıyoruz
Kalıbın üzerini bezle örtüp 1 saat daha dinlendiriyoruz Üstünü keskin bir biçakla veya jiletle çizip, hemen 225 derecelik fırına koyup kahverengi olana kadar 1720 dk pişiriyoruz Afiyet olsun
Not: Ekmeğin üstünü çizsenizde olur çizmesenizde ben büyük olanlarda çizmeyi tercih ettim Eğer çizecekseniz, jileti veya bıçağı tek seferde hızlı bir şekilde çekin lütfen yoksa kabarmış olan hamur zedelenip sönebilir )Ekmeği dinlendirme sürelerini geçirmeyiniz lütfen, ilk (10dk) ikinci (1saat)
Ayrıca fotograftaki ekmekleri, 2 kat ölçü ile yaptım Tarifi orjinal yani tek ölçü olarak verdim (Sonra demeyin, bende tarifin aynisini uyguladım fakat bu kadar çok ekmek çıkmadı
*1 kase çekirdekleri çıkartılmış zeytin
*Kekik (isteğe bağlı)
Hamuru için
*4 su bardağı un
*1 tatlı kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 paket instant kuru maya
*2 kaşık sıvı yağ
*112 su bardağından 1 parmak eksik ılık su
Kalıp için
*Mısır unu
Zeytinli Ekmekler ( Muffin Kalıplarında ) Tarifi Yapılışı Bir büyük kabın içine un, şeker, tuz koyup karıştırıyoruz Unun ortasını açıp mayayı, ılık suyu ve sıvı yağı koyup karıştırmaya devam ediyoruz Ele yapışmayacak yumuşak ve esnek bir hamur elde edene kadar mutfak tezgahında, 1015 dk yoğuruyoruz Hamuru yağladığımız kaba tekrar aktarıp üzerini bezle örtüp 10 dk dinlendiriyoruz Kalıbımıza mısır ununu serpiyoruz Dinlenen hamuru tezgaha alıp, kalıbımızdaki bölüm kadar eşit parçalara bölüyoruz Avuç içimizle bastırarak hamuru hafifçe yayıp içine zeytin ve kekiği ekleyip katlıyoruz Katlama izi kalmayacak şekilde hamuru yuvarlıyoruz
Kalıbın üzerini bezle örtüp 1 saat daha dinlendiriyoruz Üstünü keskin bir biçakla veya jiletle çizip, hemen 225 derecelik fırına koyup kahverengi olana kadar 1720 dk pişiriyoruz Afiyet olsun
Not: Ekmeğin üstünü çizsenizde olur çizmesenizde ben büyük olanlarda çizmeyi tercih ettim Eğer çizecekseniz, jileti veya bıçağı tek seferde hızlı bir şekilde çekin lütfen yoksa kabarmış olan hamur zedelenip sönebilir )Ekmeği dinlendirme sürelerini geçirmeyiniz lütfen, ilk (10dk) ikinci (1saat)
Ayrıca fotograftaki ekmekleri, 2 kat ölçü ile yaptım Tarifi orjinal yani tek ölçü olarak verdim (Sonra demeyin, bende tarifin aynisini uyguladım fakat bu kadar çok ekmek çıkmadı