iltasyazilim
FD Üye
Zeytinli Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı ılık süt
*1 su bardağı ılık su
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 tatlı kaşığı mahlep
*1 paket instant maya
*1 yemek kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*555 su bardağı un
İç malzemesi:
*1 kase çekirdekleri çıkartılmış siyah zeytin
*1 çay kaşığı kekik
*1 yemek kaşığı domatesbiber salçası
Üstüne:
*1 yumurta sarısı
*Susam
*Çörek otu
Zeytinli Poğaça Tarifi Yapılışı Derin bir kap içine su, süt, şeker, mahlep, sıvı yağ ve mayayı koyup karıştırın Kontrollü bir şekilde unu ilave ederek yoğurun Tuz koyun Hamur ele yapışmayacak ancak çok sert olmayacak şekilde olmalıdır
Hamuru ne kadar iyi yoğurursanız sonuç o kadar iyi olur Yoğurma işlemi bitince üstünü bir streçle kapatın Hamurunuz 2 katına ulaşınca mayalanma süresi tamamdır Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde koparıp avuç içinde hafifçe açın ve birbirine karıştırdığınız iç malzemeyi koyup yuvarlak şekilde kapayın Kapattığınız kısım alta gelecek şekilde tepsiye yerleştirin Ortasına bıçakla + şeklinde çizik atıp tepsi mayası için yarım saat kadar bekleyin Üstüne yumurta sarısı sürüp susamçörekotu serpin ve 180 derecede önceden ısıtılmış fırında üstü kızarıncaya kadar pişirin
Ilk sıcaklığı geçince derin bir tencereye koyup üstünü bir havlu ile kapatın
Afiyetle
*1 su bardağı ılık süt
*1 su bardağı ılık su
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 tatlı kaşığı mahlep
*1 paket instant maya
*1 yemek kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*555 su bardağı un
İç malzemesi:
*1 kase çekirdekleri çıkartılmış siyah zeytin
*1 çay kaşığı kekik
*1 yemek kaşığı domatesbiber salçası
Üstüne:
*1 yumurta sarısı
*Susam
*Çörek otu
Zeytinli Poğaça Tarifi Yapılışı Derin bir kap içine su, süt, şeker, mahlep, sıvı yağ ve mayayı koyup karıştırın Kontrollü bir şekilde unu ilave ederek yoğurun Tuz koyun Hamur ele yapışmayacak ancak çok sert olmayacak şekilde olmalıdır
Hamuru ne kadar iyi yoğurursanız sonuç o kadar iyi olur Yoğurma işlemi bitince üstünü bir streçle kapatın Hamurunuz 2 katına ulaşınca mayalanma süresi tamamdır Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde koparıp avuç içinde hafifçe açın ve birbirine karıştırdığınız iç malzemeyi koyup yuvarlak şekilde kapayın Kapattığınız kısım alta gelecek şekilde tepsiye yerleştirin Ortasına bıçakla + şeklinde çizik atıp tepsi mayası için yarım saat kadar bekleyin Üstüne yumurta sarısı sürüp susamçörekotu serpin ve 180 derecede önceden ısıtılmış fırında üstü kızarıncaya kadar pişirin
Ilk sıcaklığı geçince derin bir tencereye koyup üstünü bir havlu ile kapatın
Afiyetle