iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
5 adet
orta boy kabak
1 adet
orta boy kuru soğan
3 diş
sarımsak
4 yemek kaşığı
zeytinyağı
1 adet
büyük boy domates
12 tatlı kaşığı
biber salçası
2 yemek kaşığı
pirinç
2 su bardağı
sıcak su
1 çay kaşığı
tuz
12 çay kaşığı
karabiber
12 tatlı kaşığı
nane
Servisi için:
12 demet
dereotu
Püf Noktası
Yemeği sulandırmaması için kabakların çekirdekli kısımlarını yemek hazırlığında kullanmayın Ayrıca rendelediğiniz kabaklarla birlikte mücver hazırlığında kullanabilirsinizArzuya göre kabakları yarım ay şeklinde doğrayın Tencereye tek sıra halinde dizip pişirin
Pişirme Önerisi
Salça yerine mevsiminde ve sulu rendelenmiş bol domates kullanmayı tercih edebilirsinizPirinç yerine bulgur kullanabilir arzuya göre sade olarak da pişirebilirsiniz
Nasıl Yapılır?
Bol suda yıkayıp uç kısımlarını kestiğiniz kabakların kabuklarını kazıyın, arzuya göre tamamen soyun Uzunlamasına dört eşit parçaya böldüğünüz kabakları iri küpler halinde doğrayın
Kabuğunu soyduğunuz kuru soğanı küçük küpler halinde yemeklik doğrayın Sarımsakları ince ince doğrayın Kabuğunu soyduğunuz domatesi küçük küpler halinde kesin
Zeytinyağını geniş tabanlı bir tencerede kızdırın Soğan ve sarımsakları ekleyip hafif bir renk alana kadar soteleyin
Domates küplerini ve biber salçasını ilave edip karıştırın Kısık ateşte 23 dakika kadar pişirin
Doğranmış kabakları tencereye alıp tuz ve karabiber ekleyin Sıcak suyu üzerlerine gezdirin
Bol suda yıkayıp fazla suyunu süzdüğünüz pirinçleri katın Kabak yemeğini, kapağını kapattığınız tencerede kısık ateşte 2530 dakika kadar pişirin
Pirinçler açılıp fazla suyunu çektiğinde kuru nane ekleyip kapağını kapattıktan sonra ocaktan alın
Oda sıcaklığında ılık bir hal alan kabak yemeğini incecik kıyılmış dereotu ilavesiyle sevdiklerinizle paylaşın
5 adet
orta boy kabak
1 adet
orta boy kuru soğan
3 diş
sarımsak
4 yemek kaşığı
zeytinyağı
1 adet
büyük boy domates
12 tatlı kaşığı
biber salçası
2 yemek kaşığı
pirinç
2 su bardağı
sıcak su
1 çay kaşığı
tuz
12 çay kaşığı
karabiber
12 tatlı kaşığı
nane
Servisi için:
12 demet
dereotu
Püf Noktası
Yemeği sulandırmaması için kabakların çekirdekli kısımlarını yemek hazırlığında kullanmayın Ayrıca rendelediğiniz kabaklarla birlikte mücver hazırlığında kullanabilirsinizArzuya göre kabakları yarım ay şeklinde doğrayın Tencereye tek sıra halinde dizip pişirin
Pişirme Önerisi
Salça yerine mevsiminde ve sulu rendelenmiş bol domates kullanmayı tercih edebilirsinizPirinç yerine bulgur kullanabilir arzuya göre sade olarak da pişirebilirsiniz
Nasıl Yapılır?
Bol suda yıkayıp uç kısımlarını kestiğiniz kabakların kabuklarını kazıyın, arzuya göre tamamen soyun Uzunlamasına dört eşit parçaya böldüğünüz kabakları iri küpler halinde doğrayın
Kabuğunu soyduğunuz kuru soğanı küçük küpler halinde yemeklik doğrayın Sarımsakları ince ince doğrayın Kabuğunu soyduğunuz domatesi küçük küpler halinde kesin
Zeytinyağını geniş tabanlı bir tencerede kızdırın Soğan ve sarımsakları ekleyip hafif bir renk alana kadar soteleyin
Domates küplerini ve biber salçasını ilave edip karıştırın Kısık ateşte 23 dakika kadar pişirin
Doğranmış kabakları tencereye alıp tuz ve karabiber ekleyin Sıcak suyu üzerlerine gezdirin
Bol suda yıkayıp fazla suyunu süzdüğünüz pirinçleri katın Kabak yemeğini, kapağını kapattığınız tencerede kısık ateşte 2530 dakika kadar pişirin
Pirinçler açılıp fazla suyunu çektiğinde kuru nane ekleyip kapağını kapattıktan sonra ocaktan alın
Oda sıcaklığında ılık bir hal alan kabak yemeğini incecik kıyılmış dereotu ilavesiyle sevdiklerinizle paylaşın