Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Zeytinyağlı Ayvalı Kereviz Tarifi Resimli

Zeytinyağlı Ayvalı Kereviz Tarifi Resimli
0
145

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Zeytinyağlı Ayvalı Kereviz nasıl yapılır
Zeytinyağlı Ayvalı Kereviz yapılışı


Zeytinyağlı Ayvalı Kereviz Malzemeler

1,5 kg ayva (yuvarlak dilimlenmiş)
1,5 kg kereviz (parmak biçiminde)
500 gr havuç (ince doğranmış)
300 gr fasülye (ince doğranmış)
2 yemek kaşığı un (keza unlu su için 1 kaşık)
1 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı zeytinyağı
1 limon suyu
tuz
su



Zeytinyağlı Ayvalı Kereviz Tarifi

Derin bir tencerede, 2 litre kadar su, un, tuzlu ve 2 kaşık limon suyu karıştırılır Ayvalar soyulmadan, 2 santim kalınlığında dilimlenir, ortaları ince bir bıçakla temizlenip limoni suya bırakılır Benzer şekilde havuç, kereviz ve fasülyeler de soyulup, yukarıda belirtildiği gibi doğranır Tenceredeki suda bekletilir, pişirilmeden önce süzülür

Pişirilecek tencerenin dibine bütün sebzeler ve ayvalar akıcı şekilde dizilir Üstüne zeytinyağı, şeker, suda ezilmiş 2 kaşık un, tuz ve kalan limon suyu gezdirilir Üstüne çıkacak kadar su eklenir, üzeri yağlı kağıtla veya tabakla kapatılır Tencere kapağı kapalı olarak, önce harlı ateşte 5 dakika değin, daha sonra kısık ateşte 2025 dakika pişirilir Ayvalar altta, sebzeler üstte olmak üzere servis tabağına alınır Soğuyunca dereotu ya da taze nane ile süslenir *
 
858,496Konular
981,723Mesajlar
29,798Kullanıcılar
efecerrah53Son üye
Üst Alt