iltasyazilim
FD Üye
Zeytinyağlı Ayvalı Kereviz nasıl yapılır
Zeytinyağlı Ayvalı Kereviz yapılışı
Zeytinyağlı Ayvalı Kereviz Malzemeler
1,5 kg ayva (yuvarlak dilimlenmiş)
1,5 kg kereviz (parmak biçiminde)
500 gr havuç (ince doğranmış)
300 gr fasülye (ince doğranmış)
2 yemek kaşığı un (keza unlu su için 1 kaşık)
1 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı zeytinyağı
1 limon suyu
tuz
su
Zeytinyağlı Ayvalı Kereviz Tarifi
Derin bir tencerede, 2 litre kadar su, un, tuzlu ve 2 kaşık limon suyu karıştırılır Ayvalar soyulmadan, 2 santim kalınlığında dilimlenir, ortaları ince bir bıçakla temizlenip limoni suya bırakılır Benzer şekilde havuç, kereviz ve fasülyeler de soyulup, yukarıda belirtildiği gibi doğranır Tenceredeki suda bekletilir, pişirilmeden önce süzülür
Pişirilecek tencerenin dibine bütün sebzeler ve ayvalar akıcı şekilde dizilir Üstüne zeytinyağı, şeker, suda ezilmiş 2 kaşık un, tuz ve kalan limon suyu gezdirilir Üstüne çıkacak kadar su eklenir, üzeri yağlı kağıtla veya tabakla kapatılır Tencere kapağı kapalı olarak, önce harlı ateşte 5 dakika değin, daha sonra kısık ateşte 2025 dakika pişirilir Ayvalar altta, sebzeler üstte olmak üzere servis tabağına alınır Soğuyunca dereotu ya da taze nane ile süslenir *
Zeytinyağlı Ayvalı Kereviz yapılışı
Zeytinyağlı Ayvalı Kereviz Malzemeler
1,5 kg ayva (yuvarlak dilimlenmiş)
1,5 kg kereviz (parmak biçiminde)
500 gr havuç (ince doğranmış)
300 gr fasülye (ince doğranmış)
2 yemek kaşığı un (keza unlu su için 1 kaşık)
1 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı zeytinyağı
1 limon suyu
tuz
su
Zeytinyağlı Ayvalı Kereviz Tarifi
Derin bir tencerede, 2 litre kadar su, un, tuzlu ve 2 kaşık limon suyu karıştırılır Ayvalar soyulmadan, 2 santim kalınlığında dilimlenir, ortaları ince bir bıçakla temizlenip limoni suya bırakılır Benzer şekilde havuç, kereviz ve fasülyeler de soyulup, yukarıda belirtildiği gibi doğranır Tenceredeki suda bekletilir, pişirilmeden önce süzülür
Pişirilecek tencerenin dibine bütün sebzeler ve ayvalar akıcı şekilde dizilir Üstüne zeytinyağı, şeker, suda ezilmiş 2 kaşık un, tuz ve kalan limon suyu gezdirilir Üstüne çıkacak kadar su eklenir, üzeri yağlı kağıtla veya tabakla kapatılır Tencere kapağı kapalı olarak, önce harlı ateşte 5 dakika değin, daha sonra kısık ateşte 2025 dakika pişirilir Ayvalar altta, sebzeler üstte olmak üzere servis tabağına alınır Soğuyunca dereotu ya da taze nane ile süslenir *