Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Zeytinyağlı Bakla Tarifi: Bakla Nasıl Yapılır?

Zeytinyağlı Bakla Tarifi: Bakla Nasıl Yapılır?
0
52

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80
s-97ddaab44de2bccc8950af9114229673bd242325.jpg


Zeytinyağlı yemekler ortasında severek tüketilen bakla, ilkbaharın gelmesi ile alışveriş esnasında sık sık karşımıza çıkıyor. Dereotu ve yoğurtla servise sunulan zeytinyağlı bakla, vitamin ve proteinlerden güçlü bir besindir. Bakla tadını baskın bir formda hissedeceğiniz bu tarifle şifa dolu bir öğün tüketebilirsiniz. Zeytinyağlı bakla tanımı pratikliği ve dinlendikçe artan lezzetiyle sofraları taçlandıran bir lezzet. Pekala, bakla nasıl yapılır? İşte zeytinyağlı bakla tanımı...




Zeytinyağlı bakla tanımı, bazılarının tüketmek istemediği bazılarının ise vazgeçilmezi haline gelen bir zeytinyağlı çeşididir. Lakin insan bedenine sağladığı faydalar nedeniyle çocuklar da dahil herkesin tüketmesi gerekir. Yoğurt ve dereotu bakla ile bir ortaya geldiğinde ortaya enfes bir lezzet çıkar. Kendine has kokusu ve lezzetiyle zeytinyağlılar ortasında farklı bir yeri bulunan zeytinyağlı bakla tanımı, pratikliği ile kısa müddette sofranızda yer alacak. Masanıza farklı bir renk katmak için mevsiminde taze taze pişirerek enfes bir lezzet tadacağınız bakla tanımını deneyin.  İşte bakla yapmak için gereken materyaller, üretimi ve püf noktaları…

Zeytinyağlı Bakla Tanımında Kullanılacak Malzemeler




- 1 kilo taze bakla

- 2 adet soğan

- 2 diş sarımsak

- Yarım limon suyu

- Yarım çay bardağı zeytinyağı

- 1 tane kesme şeker (isteğe bağlı)

- Tuz

- Dereotu 

- Yoğurt

Zeytinyağlı Baklanın Yapılışı



1. Taze baklaların öncelikle uç ve sap kısımlarını temizleyip limonlu suyun içinde bekletin. Bu sayede kararmaları önleyebilirsiniz. 

2. Baklaları istek ettiğiniz boyutta kesebilirsiniz. 2 adet soğanı ve sarımsağı doğradıktan sonra sırasıyla zeytinyağında kavurun.

3. Soğanların üzerine baklaları alarak tekrardan kavurma sürecine devam edin.

4. Yemeğin suyu için 4 su bardağı suyu tencereye almanız kâfi olacaktır. Şeker ve tuzunu da attıktan sonra zeytinyağını baklanın üzerine dökün. 

5. Yaklaşık yarım saat kadar orta ateşte pişirdiğiniz baklayı servis edebilirsiniz.

6. Servis etmeden evvel üzerine dereotlarını ekleyip yanına yahut üzerine yoğurt ek edebilirsiniz. 

7. Zeytinyağlı bakla dinlendikçe lezzeti artacaktır. Bu nedenle biraz dinlenmesi için vakit tanıyın.

Afiyet olsun.
 

Similar threads

Bahar mevsiminin en güzel sebzelerinden biri olan ve görünüşle taze fasulyeyi andıran taze bakla nasıl pişirilir? Zeytinyağlı bakla yemeği nasıl yapılır? Baklanın kararması için püf noktalar nelerdir? Öğrenmek için yazımıza göz atabilirsiniz. HABERE İLİŞKİN GÖRÜNTÜ İÇİN TIKLAYIN Yararları...
Cevaplar
0
Görüntüleme
42
Bahar mevsiminin en leziz sebzelerinden biri olan ve görünüşle taze fasulyeyi andıran taze bakla nasıl pişirilir? Zeytinyağlı bakla yemeği nasıl yapılır? Baklanın kararması için püf noktalar nelerdir? Öğrenmek için yazımıza göz atabilirsiniz. HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN Faydaları saymakla...
Cevaplar
0
Görüntüleme
60
Zeytinyağlı Bakla Tarifi İçin Malzemeler *12 kilo bakla *2 kuru soğan *1 demet dereotu *2 kesme şeker *Tuz *Yağ Üzeri için: *Sarmısaklı yoğurt Zeytinyağlı Bakla Tarifi Yapılışı Baklaları doğrayıp yıkanır Doğranmış soğanlar düdüklü tencerede sote edin kesme şekeri de ekleyerek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
80
Zeytinyağlı Taze Bakla nasıl yapılır Zeytinyağlı Taze Bakla malzemeleri 600 gr taze bakla Yarım demet dereotu 1 nehir bardağı zeytinyağı 1 silme tatlı kaşığı un 1 su bardağı oda sıcaklığında su Tuzlu 1 adet büyük zirve kuru soğan 2 adet kesme şeker Zeytinyağlı Taze Bakla...
Cevaplar
0
Görüntüleme
71
İzmir mutfağının vazgeçilmezlerinden biri olan bakla ekseriyetle zeytinyağlı olarak sofralarda yerini alır. Lakin artık hazırlayacağımız tanım başkalarından çok farklı. Hem vitamin deposu hem de doyurucu olan enfes bir bakla çorbası hazırlıyoruz. Tanımı ayrıntılarda... Türk mutfağında hatırı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
50
858,497Konular
981,903Mesajlar
29,928Kullanıcılar
tjay78Son üye
Üst Alt