Zeytinyağlı yemekler ortasında severek tüketilen bakla, ilkbaharın gelmesi ile alışveriş esnasında sık sık karşımıza çıkıyor. Dereotu ve yoğurtla servise sunulan zeytinyağlı bakla, vitamin ve proteinlerden güçlü bir besindir. Bakla tadını baskın bir formda hissedeceğiniz bu tarifle şifa dolu bir öğün tüketebilirsiniz. Zeytinyağlı bakla tanımı pratikliği ve dinlendikçe artan lezzetiyle sofraları taçlandıran bir lezzet. Pekala, bakla nasıl yapılır? İşte zeytinyağlı bakla tanımı...
Zeytinyağlı bakla tanımı, bazılarının tüketmek istemediği bazılarının ise vazgeçilmezi haline gelen bir zeytinyağlı çeşididir. Lakin insan bedenine sağladığı faydalar nedeniyle çocuklar da dahil herkesin tüketmesi gerekir. Yoğurt ve dereotu bakla ile bir ortaya geldiğinde ortaya enfes bir lezzet çıkar. Kendine has kokusu ve lezzetiyle zeytinyağlılar ortasında farklı bir yeri bulunan zeytinyağlı bakla tanımı, pratikliği ile kısa müddette sofranızda yer alacak. Masanıza farklı bir renk katmak için mevsiminde taze taze pişirerek enfes bir lezzet tadacağınız bakla tanımını deneyin. İşte bakla yapmak için gereken materyaller, üretimi ve püf noktaları…
Zeytinyağlı Bakla Tanımında Kullanılacak Malzemeler
- 1 kilo taze bakla
- 2 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- Yarım limon suyu
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 tane kesme şeker (isteğe bağlı)
- Tuz
- Dereotu
- Yoğurt
Zeytinyağlı Baklanın Yapılışı
1. Taze baklaların öncelikle uç ve sap kısımlarını temizleyip limonlu suyun içinde bekletin. Bu sayede kararmaları önleyebilirsiniz.
2. Baklaları istek ettiğiniz boyutta kesebilirsiniz. 2 adet soğanı ve sarımsağı doğradıktan sonra sırasıyla zeytinyağında kavurun.
3. Soğanların üzerine baklaları alarak tekrardan kavurma sürecine devam edin.
4. Yemeğin suyu için 4 su bardağı suyu tencereye almanız kâfi olacaktır. Şeker ve tuzunu da attıktan sonra zeytinyağını baklanın üzerine dökün.
5. Yaklaşık yarım saat kadar orta ateşte pişirdiğiniz baklayı servis edebilirsiniz.
6. Servis etmeden evvel üzerine dereotlarını ekleyip yanına yahut üzerine yoğurt ek edebilirsiniz.
7. Zeytinyağlı bakla dinlendikçe lezzeti artacaktır. Bu nedenle biraz dinlenmesi için vakit tanıyın.
Afiyet olsun.