iltasyazilim
FD Üye
Zeytinyağlı Bamya Tarifi İçin Malzemeler
*500 gr bamya (yazdan hazırlayıp buzluğa koyduğum bamyadan kullandım)
*1 orta boy soğan
*3 domates (ben konserve ile yaptım)
*1 adet limon
*1 tatlı kaşığı biber salçası
*1 tatlı kaşığı tuz
*2 diş sarımsak
*1 tatlı kaşığı kuru nane
*3 yemek kaşığı zeytinyağı
Zeytinyağlı Bamya Tarifi Yapılışı Merhabalar, bugün sizlerle mis kokulu bamya yemeği tarifi paylaşacağım, hemen tarife geçelim)
1 orta boy soğanı yemeklik doğrayıp, 3 yemek kaşığı zeytinyağında pembeleşinceye kadar pişiriyoruz Pembeleşince 1 tatlı kaşığı biber salçası koyalım Eğer biber salçası yoksa 1 yemek kaşığı domates salçası koyabilirsiniz Daha sonra konserve domatesi ve bamyaları ekleyelim Bir iki kez çevirdikten sonra 1 su bardağı nohutu ekleyelim Daha sonra 1 su bardağı et suyumuzu ve 2 su bardağı sıcak suyumuzu ekleyelim Bir limonun suyunu da ekleyelim 20 dk bu şekilde pişsin Bu arada biz 2 diş sarımsağı soyup üzerine kuru nane ve tuzu ekleyip güzelce ezelim ki özü çıksın Yemeğimiz pişince bu yaptığımız sarımsak sosumuzu yemeğimiz ekleyip, artık ocaktan alabiliriz ve yemeğimiz hazır))
Ben kışın hiçbir şekilde domates almam;çünkü hiç tadı olmuyor Çocuğuma da hormonlu domates yedirmek istemediğim için yazın hazırladığımız mis kokulu domates konserveleri kullanıyorum Aynı şekilde bamya da yazdan hazırladığım sebzelerden Et suyumda o şekilde, hazırlayıp pet bardaklarda donduruyorum, hem bu şekilde yediklerimiz daha sağlıklı oluyor hem de özellikle biz çalışan bayanlar için büyük kolaylık oluyor Deneyen arkadaşlara şimdiden afiyet, şifa olsun, ben yanında bulgur pilavı yoğurt ve turşuyla servis edeceğim, bulgur pilavımın tarifi de birazdan sizlerle, şimdiden afiyet olsun, mutlu ve huzurlu akşamlar )
*500 gr bamya (yazdan hazırlayıp buzluğa koyduğum bamyadan kullandım)
*1 orta boy soğan
*3 domates (ben konserve ile yaptım)
*1 adet limon
*1 tatlı kaşığı biber salçası
*1 tatlı kaşığı tuz
*2 diş sarımsak
*1 tatlı kaşığı kuru nane
*3 yemek kaşığı zeytinyağı
Zeytinyağlı Bamya Tarifi Yapılışı Merhabalar, bugün sizlerle mis kokulu bamya yemeği tarifi paylaşacağım, hemen tarife geçelim)
1 orta boy soğanı yemeklik doğrayıp, 3 yemek kaşığı zeytinyağında pembeleşinceye kadar pişiriyoruz Pembeleşince 1 tatlı kaşığı biber salçası koyalım Eğer biber salçası yoksa 1 yemek kaşığı domates salçası koyabilirsiniz Daha sonra konserve domatesi ve bamyaları ekleyelim Bir iki kez çevirdikten sonra 1 su bardağı nohutu ekleyelim Daha sonra 1 su bardağı et suyumuzu ve 2 su bardağı sıcak suyumuzu ekleyelim Bir limonun suyunu da ekleyelim 20 dk bu şekilde pişsin Bu arada biz 2 diş sarımsağı soyup üzerine kuru nane ve tuzu ekleyip güzelce ezelim ki özü çıksın Yemeğimiz pişince bu yaptığımız sarımsak sosumuzu yemeğimiz ekleyip, artık ocaktan alabiliriz ve yemeğimiz hazır))
Ben kışın hiçbir şekilde domates almam;çünkü hiç tadı olmuyor Çocuğuma da hormonlu domates yedirmek istemediğim için yazın hazırladığımız mis kokulu domates konserveleri kullanıyorum Aynı şekilde bamya da yazdan hazırladığım sebzelerden Et suyumda o şekilde, hazırlayıp pet bardaklarda donduruyorum, hem bu şekilde yediklerimiz daha sağlıklı oluyor hem de özellikle biz çalışan bayanlar için büyük kolaylık oluyor Deneyen arkadaşlara şimdiden afiyet, şifa olsun, ben yanında bulgur pilavı yoğurt ve turşuyla servis edeceğim, bulgur pilavımın tarifi de birazdan sizlerle, şimdiden afiyet olsun, mutlu ve huzurlu akşamlar )