iltasyazilim
FD Üye
Zeytinyağlı Barbunya Pilaki Tarifi İçin Malzemeler
*500 gr taze barbunya
*Yarım su bardağı zeytinyağı
*2 adet orta boy havuç
*2 adet orta boy patates
*1 orta boy soğan
*1 yemek kaşığı salça
*1 diş sarımsak
*1 çay kaşığı şeker
*Tuz
Üzeri için;
*Doğranmış maydanoz
Zeytinyağlı Barbunya Pilaki Tarifi Yapılışı İlk olarak barbunyaları bir tencerede yumuşayıncaya kadar haşlıyoruz Başka bir tencereye zeytinyağını koyup yemeklik doğranmış soğanları kavuruyoruz Salça, küp doğranmış havuç, küp doğranmış patates, sarımsak, şeker ve tuzunu ekleyip üzerine de 2 su bardağı sıcak su ilave edip pişiriyoruz Daha sonra haşlanan barbunyaları ilave edip sıcak su ekleyerek beraberce 5 dakika daha kaynatıyoruz Borcama alıp üzerine doğradığımız maydanozları serpiyoruz Afiyet olsun…
*500 gr taze barbunya
*Yarım su bardağı zeytinyağı
*2 adet orta boy havuç
*2 adet orta boy patates
*1 orta boy soğan
*1 yemek kaşığı salça
*1 diş sarımsak
*1 çay kaşığı şeker
*Tuz
Üzeri için;
*Doğranmış maydanoz
Zeytinyağlı Barbunya Pilaki Tarifi Yapılışı İlk olarak barbunyaları bir tencerede yumuşayıncaya kadar haşlıyoruz Başka bir tencereye zeytinyağını koyup yemeklik doğranmış soğanları kavuruyoruz Salça, küp doğranmış havuç, küp doğranmış patates, sarımsak, şeker ve tuzunu ekleyip üzerine de 2 su bardağı sıcak su ilave edip pişiriyoruz Daha sonra haşlanan barbunyaları ilave edip sıcak su ekleyerek beraberce 5 dakika daha kaynatıyoruz Borcama alıp üzerine doğradığımız maydanozları serpiyoruz Afiyet olsun…