iltasyazilim
FD Üye
Zeytinyağlı Barbunya Pilaki Yapımı Tarifi İçin Malzemeler
*Yarım kilo barbunya
*1 büyük boy patates
*1 büyük boy soğan
*1 büyük boy domates
*2 adet havuç
*45 diş sarımsak
*2 yemek kaşığı salça
*1 yemek kaşığı şeker
*Zeytinyağı
*Tuz
*Maydanoz
*Limon
Zeytinyağlı Barbunya Pilaki Yapımı Tarifi Yapılışı Soğanları yemeklik doğruyoruz, sarımsaklarla birlikte zeytinyağında rengi dönene kadar kavuruyoruz Dilimlediğimiz havuçları ekliyoruz, ardından küp küp doğradığımız domatesleri ekleyip kavuruyoruz ve salçamızı ekliyoruz Biraz çevirdikten sonra barbunyaları ve küp küp doğradığımız patatesleri ekliyoruz (Ben buzluktan kullandığım için haşlamıyorum, kuru barbunyaysa bir gece önce suda bekletiyoruz ve kullanacağımız zaman 2025 dk düdüklüde pişiriyoruz) Tuzunu şekerini ekliyoruz Üzerini geçmeyecek kadar su ekliyoruz 35 dk kadar düdüklü tencerede pişiriyoruz Servis tabağına alıyoruz, üzerini kıyılmış maydanozlarla süslüyoruz *Limonla birlikte servis yapıyoruz Afiyet olsun
*Yarım kilo barbunya
*1 büyük boy patates
*1 büyük boy soğan
*1 büyük boy domates
*2 adet havuç
*45 diş sarımsak
*2 yemek kaşığı salça
*1 yemek kaşığı şeker
*Zeytinyağı
*Tuz
*Maydanoz
*Limon
Zeytinyağlı Barbunya Pilaki Yapımı Tarifi Yapılışı Soğanları yemeklik doğruyoruz, sarımsaklarla birlikte zeytinyağında rengi dönene kadar kavuruyoruz Dilimlediğimiz havuçları ekliyoruz, ardından küp küp doğradığımız domatesleri ekleyip kavuruyoruz ve salçamızı ekliyoruz Biraz çevirdikten sonra barbunyaları ve küp küp doğradığımız patatesleri ekliyoruz (Ben buzluktan kullandığım için haşlamıyorum, kuru barbunyaysa bir gece önce suda bekletiyoruz ve kullanacağımız zaman 2025 dk düdüklüde pişiriyoruz) Tuzunu şekerini ekliyoruz Üzerini geçmeyecek kadar su ekliyoruz 35 dk kadar düdüklü tencerede pişiriyoruz Servis tabağına alıyoruz, üzerini kıyılmış maydanozlarla süslüyoruz *Limonla birlikte servis yapıyoruz Afiyet olsun