iltasyazilim
FD Üye
Zeytinyağlı Barbunya Pilaki Tarifi İçin Malzemeler
*500 gram taze barbunya
*1 adet kuru soğan
*1 adet patates
*1 diş sarımsak
*4 yemek kaşığı zeytinyağı
*1 yemek kaşığı domates salçası
*Yarım yemek kaşığı tatlı biber salçası
*Yarım tatlı kaşığı tuz
*Yarım çay kaşığı karabiber
*1 tane küp şeker
*Su
Üzerini süslemek için:
*1 avuç maydanoz
Zeytinyağlı Barbunya Pilaki Tarifi Yapılışı Barbunyalar ayıklanıp üzerini geçecek kadar suda en fazla 5 dakika haşlanır Gazlı suyu süzülüp atılır, barbunyalar bekletilir Zeytinyağında kuru soğan ve sarımsak sotelenir Üzerine salçası eklenip kokusu gidene kadar kavrulur, patatesler ufak küpler halinde doğranıp salçaya eklenir Üzerine barbunya eklenip o da salça ile tamamen kaplanınca üzerine 1,5 2 parmak geçecek kadar sıcak su eklenir Tuz, şeker ve karabiberi eklenip düdüklü tencere 20 dakikaya ayarlanır Alarmı çaldıktan sonra altı kısılarak ya da en ufak ocağa alınarak 20 dakika pişirilir 20 dakika sonra kapağı açılmadan en az 15 dakika dinlendirilir Uygun bir servis kabına alınıp ılımaya bırakılır Ilıklaşınca üzerine çok ince kıyılmış maydanoz eklenir ve ılık olarak servis edilir Afiyet olsun
*500 gram taze barbunya
*1 adet kuru soğan
*1 adet patates
*1 diş sarımsak
*4 yemek kaşığı zeytinyağı
*1 yemek kaşığı domates salçası
*Yarım yemek kaşığı tatlı biber salçası
*Yarım tatlı kaşığı tuz
*Yarım çay kaşığı karabiber
*1 tane küp şeker
*Su
Üzerini süslemek için:
*1 avuç maydanoz
Zeytinyağlı Barbunya Pilaki Tarifi Yapılışı Barbunyalar ayıklanıp üzerini geçecek kadar suda en fazla 5 dakika haşlanır Gazlı suyu süzülüp atılır, barbunyalar bekletilir Zeytinyağında kuru soğan ve sarımsak sotelenir Üzerine salçası eklenip kokusu gidene kadar kavrulur, patatesler ufak küpler halinde doğranıp salçaya eklenir Üzerine barbunya eklenip o da salça ile tamamen kaplanınca üzerine 1,5 2 parmak geçecek kadar sıcak su eklenir Tuz, şeker ve karabiberi eklenip düdüklü tencere 20 dakikaya ayarlanır Alarmı çaldıktan sonra altı kısılarak ya da en ufak ocağa alınarak 20 dakika pişirilir 20 dakika sonra kapağı açılmadan en az 15 dakika dinlendirilir Uygun bir servis kabına alınıp ılımaya bırakılır Ilıklaşınca üzerine çok ince kıyılmış maydanoz eklenir ve ılık olarak servis edilir Afiyet olsun