Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Zeytinyağlı Barbunya Pilaki

Zeytinyağlı Barbunya Pilaki

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Zeytinyağlı Barbunya Pilaki Tarifi İçin Malzemeler

*500 g taze barbunya
*Yarım su bardağı zeytinyağı
*1 adet soğan
*1 orta boy patates
*1 adet havuç
*2 yemek kaşığı domates salçası
*1 çay kaşığı şeker
*23 diş sarımsak
*Tuz

Zeytinyağlı Barbunya Pilaki Tarifi Yapılışı İlk olarak barbunyaları bir tencereye alarak *üzerini geçecek kadar su ekleyin ve 10 dakika kadar kaynatarak çıkan suyu süzün (barbunyalar pişsin ama dağılmasına izin vermeyin) Diğer yandan soğanları yemeklik doğrayın ve tencerede yarım su bardağı su ile pişirmeye başlayın Soğanlar yumuşadıktan sonra zeytinyağını ilave ederek önce salçayı sonra da küp küp doğradığınız patatesleri, ince halkalar halinde doğradığınız havucu ve ince kestiğiniz sarımsakları ilave edin 2 dakika kadar yağda çevirdikten sonra şeker, tuz ve 1 su bardağı kadar kaynar suyu ilave edin ve 5 dakika kadar patates ve havuçları pişirin Daha sonra barbunyaları ilave ederek, suyu kontrol edin çok azalmışsa bir miktar daha kaynar su ilave edebilirsiniz Patatesler ve havuçlar pişene kadar tencerenin kapağı kapalı ve kısık ateşte kaynatın Suyunu kontrol etmeyi unutmayın ki tencerenin tabanı tutmasın Yemeğiniz piştikten sonra ocaktan alıp soğuduktan sonra servis edebilirsiniz Afiyet olsun
Not: Evde maydanoz kalmamıştı o nedenle fotoğrafta görünmüyor ama üzerine maydanozları keserek serpiştebilirsiniz Limonla birlikte servis edebilirsiniz
 
858,496Konular
982,409Mesajlar
30,226Kullanıcılar
Paradise5959Son üye
Üst Alt