iltasyazilim
FD Üye
Zeytinyağlı Barbunya Tarifi İçin Malzemeler
*500 gram barbunya(kuru barbunya ise akşamdan ıslatılmış olsun)
*2 kuru soğan
*2 domates
*1 yemek kaşığı biber salçası
*Zeytinyağı
*Tuz
*1 çay kaşığı karabiber
*1 çay kaşığı pul biber
*2 adet havuç
*Limon suyu
*Maydanoz
Zeytinyağlı Barbunya Tarifi Yapılışı Barbunya kuru barbunya ise akşamdan ıslatıp, sabah iki taşım kaynatıp suyunu dökelimTaze ise ayıklayıp yıkayalım ve yine iki taşım kaynatıp suyunu dökelimTencereye doğranmış kuru soğanı ve zeytin yağını koyup biraz kavuralımSalçayı ilave edelim Domatesi içine rendeleyelim ve karıştırarak kavuralımYıkanıp önce uzunlamasına sonra verev halde kesilmiş havucu ve süzülmüş barbunyayı ekleyip altını kısarak 23 dakika suyunu koymadan kavuralımYeterince suyunu ilave edip pişmeye bırakalım Düdüklüde pişirecekseniz üstüne gelecek kadar su yeterli oluyor ve 15 dakikada pişiyor Normal tencerede suyunu daha fazla koyalım Barbunyalar ezilmeden yumuşayıncaya kadar pişirilir İndirmeye yakın veya servis aşamasında limon suyu ilave edelimServis tabağına alınca doğranmış maydanoz serpelim
*500 gram barbunya(kuru barbunya ise akşamdan ıslatılmış olsun)
*2 kuru soğan
*2 domates
*1 yemek kaşığı biber salçası
*Zeytinyağı
*Tuz
*1 çay kaşığı karabiber
*1 çay kaşığı pul biber
*2 adet havuç
*Limon suyu
*Maydanoz
Zeytinyağlı Barbunya Tarifi Yapılışı Barbunya kuru barbunya ise akşamdan ıslatıp, sabah iki taşım kaynatıp suyunu dökelimTaze ise ayıklayıp yıkayalım ve yine iki taşım kaynatıp suyunu dökelimTencereye doğranmış kuru soğanı ve zeytin yağını koyup biraz kavuralımSalçayı ilave edelim Domatesi içine rendeleyelim ve karıştırarak kavuralımYıkanıp önce uzunlamasına sonra verev halde kesilmiş havucu ve süzülmüş barbunyayı ekleyip altını kısarak 23 dakika suyunu koymadan kavuralımYeterince suyunu ilave edip pişmeye bırakalım Düdüklüde pişirecekseniz üstüne gelecek kadar su yeterli oluyor ve 15 dakikada pişiyor Normal tencerede suyunu daha fazla koyalım Barbunyalar ezilmeden yumuşayıncaya kadar pişirilir İndirmeye yakın veya servis aşamasında limon suyu ilave edelimServis tabağına alınca doğranmış maydanoz serpelim