iltasyazilim
FD Üye
Zeytinyağlı Barbunya Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı haşlanmış barbunya
*56 tane arpacık soğan
*1 tane küçük soğan
*1 yemek kaşığı salça
*2 tane havuç
*2 tane domates (kış aylarında 1 su bardağı ev de yapılmış melemen)
*1 su bardağı sıcak su
*3 yemek kaşığı sıvı yağ
Zeytinyağlı Barbunya Tarifi Yapılışı İlk olarak normal soğanımızı küçük kare doğruyoruz tavaya yağı, doğradığımız soğanları ve arpacık soğanları doğramadan bütün olarak ekliyoruz Soğanlarımız pembeleşince salçayı ekleyip biraz daha kavuruyoruzTavaya domatesimizi ve doğranmış havucumuzu ekledikten sonra suyumuzu da ekleyip kapağını kapatıyoruz ve havuçlarımız yumuşayana kadar pişiriyoruzHavuçlarımız yumuşayınca barbunyamızı da ekleyip bir miktar daha pişirdikten sonra ocaktan alıyoruzİsteğinize göre üzerine maydanoz doğrayarak da servis yapabilirsinizAfiyet Olsun
*2 su bardağı haşlanmış barbunya
*56 tane arpacık soğan
*1 tane küçük soğan
*1 yemek kaşığı salça
*2 tane havuç
*2 tane domates (kış aylarında 1 su bardağı ev de yapılmış melemen)
*1 su bardağı sıcak su
*3 yemek kaşığı sıvı yağ
Zeytinyağlı Barbunya Tarifi Yapılışı İlk olarak normal soğanımızı küçük kare doğruyoruz tavaya yağı, doğradığımız soğanları ve arpacık soğanları doğramadan bütün olarak ekliyoruz Soğanlarımız pembeleşince salçayı ekleyip biraz daha kavuruyoruzTavaya domatesimizi ve doğranmış havucumuzu ekledikten sonra suyumuzu da ekleyip kapağını kapatıyoruz ve havuçlarımız yumuşayana kadar pişiriyoruzHavuçlarımız yumuşayınca barbunyamızı da ekleyip bir miktar daha pişirdikten sonra ocaktan alıyoruzİsteğinize göre üzerine maydanoz doğrayarak da servis yapabilirsinizAfiyet Olsun