iltasyazilim
FD Üye
Zeytinyağlı Barbunya Yapımı Tarifi İçin Malzemeler
*1 kg haşlanmış barbunya
*3 adet orta boy kuru soğan
*2 adet orta boy domates
*1 adet büyük boy havuç
*2 adet orta boy patates
*2 büyük diş sarımsak
*34 çay bardağı zeytinyağı
*2 yemek kaşığı salça
*2 adet küp şeker
*Karabiber,tuz
Zeytinyağlı Barbunya Yapımı Tarifi Yapılışı Öncelikle büyük boy derin bir tencereye yağımızı koyuyoruzİçine küçük küpler halinde doğradığımız soğanlarımızı ve sarımsaklarımızı koyup pembeleşene kadar karıştırıyoruzDaha sonra salçamızı ve kabuklarını soyup küp küp doğradığımız domateslerimizi katıyoruz domatesler eridikten sonra yarım halka şeklinde doğradığımız havuçlarımızı ve küçük küpler halinde doğradığımız patateslerimizi koyuyoruz *5 dk karıştırıyoruz ve daha önceden haşladığımız barbunyalarımızı katıp iyice harmanlıyoruz Barbunyalarımızın üzerini geçecek kadar sıcak suyumuzu döküyoruz şekerimizi, tuzumuzu ve karabiberimizi kattıktan sonra kapağı yarım şekilde kaynayana kadar harlı ateşte pişiriyoruz , kaynadıktan sonra altınız kısıp patatesler ve barbunyalar yumuşayana kadar yaklaşık 30 dk pişiriyoruzIlık ya da soğuk servis ediyoruz Afiyet olsun
*1 kg haşlanmış barbunya
*3 adet orta boy kuru soğan
*2 adet orta boy domates
*1 adet büyük boy havuç
*2 adet orta boy patates
*2 büyük diş sarımsak
*34 çay bardağı zeytinyağı
*2 yemek kaşığı salça
*2 adet küp şeker
*Karabiber,tuz
Zeytinyağlı Barbunya Yapımı Tarifi Yapılışı Öncelikle büyük boy derin bir tencereye yağımızı koyuyoruzİçine küçük küpler halinde doğradığımız soğanlarımızı ve sarımsaklarımızı koyup pembeleşene kadar karıştırıyoruzDaha sonra salçamızı ve kabuklarını soyup küp küp doğradığımız domateslerimizi katıyoruz domatesler eridikten sonra yarım halka şeklinde doğradığımız havuçlarımızı ve küçük küpler halinde doğradığımız patateslerimizi koyuyoruz *5 dk karıştırıyoruz ve daha önceden haşladığımız barbunyalarımızı katıp iyice harmanlıyoruz Barbunyalarımızın üzerini geçecek kadar sıcak suyumuzu döküyoruz şekerimizi, tuzumuzu ve karabiberimizi kattıktan sonra kapağı yarım şekilde kaynayana kadar harlı ateşte pişiriyoruz , kaynadıktan sonra altınız kısıp patatesler ve barbunyalar yumuşayana kadar yaklaşık 30 dk pişiriyoruzIlık ya da soğuk servis ediyoruz Afiyet olsun