iltasyazilim
FD Üye
Zeytinyağlı Barbunya Yemeği (Düdüklüde) Tarifi İçin Malzemeler
*1 çorba kasesi barbunya (1 gece önceden ıslatın şişince neredeyse 2 kase olacaktır)
*1 adet kuru soğan
*2 adet orta boy domates
*1 yemek kaşığı salça
*12 çay bardağı zeytinyağı
*1 adet orta boy havuç
*12 tatlı kaşığı toz şeker(isteğe bağlı)
*Tuz
*78 dal maydanoz
*1 çay kaşığı pul biber
*1 tutam kimyon (hazmı kolaylaştırması için)
Zeytinyağlı Barbunya Yemeği (Düdüklüde) Tarifi Yapılışı Soğan yemeklik doğranır ve yağda kavrulur, kazınmış ve küçük doğranmış havuçlar eklenir, biraz kavrulur, küçük doğranmış domatesler ve salça eklenir, biraz kavrulur, barbunya eklenir üzerini 12 parmak geçecek kadar su eklenir, tuzşekerbaharat eklenerek düdüklü tencerenin kapağı kapatılır, tencerenin düdüğünden ses çıkana kadar orta ateşte kaldıktan sonra kısık ateşte 25 dakika pişirin, sonrasında ince ince kıydığınız maydanozu ekleyin, servise hazır afiyet olsun
*1 çorba kasesi barbunya (1 gece önceden ıslatın şişince neredeyse 2 kase olacaktır)
*1 adet kuru soğan
*2 adet orta boy domates
*1 yemek kaşığı salça
*12 çay bardağı zeytinyağı
*1 adet orta boy havuç
*12 tatlı kaşığı toz şeker(isteğe bağlı)
*Tuz
*78 dal maydanoz
*1 çay kaşığı pul biber
*1 tutam kimyon (hazmı kolaylaştırması için)
Zeytinyağlı Barbunya Yemeği (Düdüklüde) Tarifi Yapılışı Soğan yemeklik doğranır ve yağda kavrulur, kazınmış ve küçük doğranmış havuçlar eklenir, biraz kavrulur, küçük doğranmış domatesler ve salça eklenir, biraz kavrulur, barbunya eklenir üzerini 12 parmak geçecek kadar su eklenir, tuzşekerbaharat eklenerek düdüklü tencerenin kapağı kapatılır, tencerenin düdüğünden ses çıkana kadar orta ateşte kaldıktan sonra kısık ateşte 25 dakika pişirin, sonrasında ince ince kıydığınız maydanozu ekleyin, servise hazır afiyet olsun