iltasyazilim
FD Üye
1 kg barbunya Yarım limon 2 adet küp şeker Tuz Salça (hem domates hem biber) Soğan 2 diş sarımsak Zeytinyağı Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
Öncelikle soğan, sarımsak iyice limon suyu ile kavrulur ardından salça eklenir ve kavrulmaya devam edilir Ayıklanmış barbunya yıkandıktan sonra tencereye atılarak kavrulmaya devam edilir ardından 4 bardak su koyulur ve su haşlandıktan sonra tuz ve şeker ilave edilerek altı iyice kısılır Barbunyalar yumuşamaya başladıktan sonra tencerenin kapağı kapatılıp 10dk daha pişirilir Ardından ocağı kapatıp barbunya demlenmeye bırakılır Soğumaya başladığında zeytinyağı dökülerek karıştırılır
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
Öncelikle soğan, sarımsak iyice limon suyu ile kavrulur ardından salça eklenir ve kavrulmaya devam edilir Ayıklanmış barbunya yıkandıktan sonra tencereye atılarak kavrulmaya devam edilir ardından 4 bardak su koyulur ve su haşlandıktan sonra tuz ve şeker ilave edilerek altı iyice kısılır Barbunyalar yumuşamaya başladıktan sonra tencerenin kapağı kapatılıp 10dk daha pişirilir Ardından ocağı kapatıp barbunya demlenmeye bırakılır Soğumaya başladığında zeytinyağı dökülerek karıştırılır
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız