iltasyazilim
FD Üye
Malzeme Listesi:
1 su bardağı kuru barbunya
1 orta boy havuç
1 orta boy patates
1 orta boy soğan
1 tatlı kaşığı domates salçası
2 dış sarımsak
yarım çay bardağı zeytinyağı
300 ml su
1 tatlı kaşığı toz şeker
tuz, yarım limon suyu, süslemek için maydonoz veya dereotu
Yapılışı:
Barbunyaları 1 gün önceden suya ıslatın Ertesi gün haşlayın (Düdüklü tencerede 2025 dakika yeterli oluyor) Suyunu süzün
Orta boy bir tencereye zeytinyağını koyun, soğanı rendeleyin veya ince ince doğrayın12 dakika kavurun
İnce ince doğranmış havuçları ilave edin, kavurmaya devam edin, salçayı koyun12 dakika daha kavurun (soğanlar hafif pembeleşsin), sarımsakları ilave edin (ince doğranmış ya da rendelenmiş)
300 ml suyu tencerenize boşaltın, karıştırın, şekeri koyun Kare kare doğranmış patatesleri ve barbunyaları ilave edin
Kaynadıktan sonra ocağı en hafif konuma getirin Kapağını kapatarak 15 dakika pişirin (Barbunyalar pişmiş olduğu için diğer malzemelerin pişmesi için bu süre yeterli oluyor) Pistikten sonra limon suyunu ilave edin
Servis tabağına aldıktan sonra ince doğranmış maydonoz veya dereotu ile süsleyin
Afiyet olsun
1 su bardağı kuru barbunya
1 orta boy havuç
1 orta boy patates
1 orta boy soğan
1 tatlı kaşığı domates salçası
2 dış sarımsak
yarım çay bardağı zeytinyağı
300 ml su
1 tatlı kaşığı toz şeker
tuz, yarım limon suyu, süslemek için maydonoz veya dereotu
Yapılışı:
Barbunyaları 1 gün önceden suya ıslatın Ertesi gün haşlayın (Düdüklü tencerede 2025 dakika yeterli oluyor) Suyunu süzün
Orta boy bir tencereye zeytinyağını koyun, soğanı rendeleyin veya ince ince doğrayın12 dakika kavurun
İnce ince doğranmış havuçları ilave edin, kavurmaya devam edin, salçayı koyun12 dakika daha kavurun (soğanlar hafif pembeleşsin), sarımsakları ilave edin (ince doğranmış ya da rendelenmiş)
300 ml suyu tencerenize boşaltın, karıştırın, şekeri koyun Kare kare doğranmış patatesleri ve barbunyaları ilave edin
Kaynadıktan sonra ocağı en hafif konuma getirin Kapağını kapatarak 15 dakika pişirin (Barbunyalar pişmiş olduğu için diğer malzemelerin pişmesi için bu süre yeterli oluyor) Pistikten sonra limon suyunu ilave edin
Servis tabağına aldıktan sonra ince doğranmış maydonoz veya dereotu ile süsleyin
Afiyet olsun