Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Zeytinyağlı Barbunya

Zeytinyağlı Barbunya

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Malzeme Listesi:

1 su bardağı kuru barbunya
1 orta boy havuç
1 orta boy patates
1 orta boy soğan
1 tatlı kaşığı domates salçası
2 dış sarımsak
yarım çay bardağı zeytinyağı
300 ml su
1 tatlı kaşığı toz şeker
tuz, yarım limon suyu, süslemek için maydonoz veya dereotu

Yapılışı:

Barbunyaları 1 gün önceden suya ıslatın Ertesi gün haşlayın (Düdüklü tencerede 2025 dakika yeterli oluyor) Suyunu süzün

Orta boy bir tencereye zeytinyağını koyun, soğanı rendeleyin veya ince ince doğrayın12 dakika kavurun

İnce ince doğranmış havuçları ilave edin, kavurmaya devam edin, salçayı koyun12 dakika daha kavurun (soğanlar hafif pembeleşsin), sarımsakları ilave edin (ince doğranmış ya da rendelenmiş)

300 ml suyu tencerenize boşaltın, karıştırın, şekeri koyun Kare kare doğranmış patatesleri ve barbunyaları ilave edin

Kaynadıktan sonra ocağı en hafif konuma getirin Kapağını kapatarak 15 dakika pişirin (Barbunyalar pişmiş olduğu için diğer malzemelerin pişmesi için bu süre yeterli oluyor) Pistikten sonra limon suyunu ilave edin

Servis tabağına aldıktan sonra ince doğranmış maydonoz veya dereotu ile süsleyin

Afiyet olsun
 
858,497Konular
982,006Mesajlar
29,989Kullanıcılar
zeynooSon üye
Üst Alt