iltasyazilim
FD Üye
Zeytinyağlı Barbunya Tarifi İçin Malzemeler
*1 kg barbunya (ayıklanmış)
*4 yemek kaşığı zeytinyağı
*1 adet soğan
*1 adet havuç
*1 adet patates
*1 adet domates
*2 adet küp şeker
*2 lt su
*Tuz
Zeytinyağlı Barbunya Tarifi Yapılışı Barbunyaları hafif yumuşayıncaya kadar pişirelim
Başka bir tencerede zeytinyağını ekleyip soğanlarımızı pembeleşinceye kadar kavuralım Patates ve havucu küp şeklinde doğrayalım Üzerine patates ve havucu da ekleyip kavurmaya devam edelim Ardından barbunyaları ve domates rendesini ekleyelim İki üç karıştırdıktan sonra suyu ve tuzu ekleyip pişmeye bırakalım Yaklaşık 4045 dakika havuçlar yumuşayıncaya kadar pişirelim Eğer suyunda azalma olursa üzerine su ekleyebilirsiniz Yemeğimiz piştiğinde 2 adet küp şekerimizi de ekleyip altını kapatalım
Kapağını hiç açmadan ılımasını bekleyelim Ilıdığında buzdolabına kaldırabilirsiniz
Ben 1 gece buzdolabında bekletip öyle servis yapıyorum
Servis yaparken üzerine maydanozu ince doğrayıp serpebilirsiniz
Afiyet olsun ?
*1 kg barbunya (ayıklanmış)
*4 yemek kaşığı zeytinyağı
*1 adet soğan
*1 adet havuç
*1 adet patates
*1 adet domates
*2 adet küp şeker
*2 lt su
*Tuz
Zeytinyağlı Barbunya Tarifi Yapılışı Barbunyaları hafif yumuşayıncaya kadar pişirelim
Başka bir tencerede zeytinyağını ekleyip soğanlarımızı pembeleşinceye kadar kavuralım Patates ve havucu küp şeklinde doğrayalım Üzerine patates ve havucu da ekleyip kavurmaya devam edelim Ardından barbunyaları ve domates rendesini ekleyelim İki üç karıştırdıktan sonra suyu ve tuzu ekleyip pişmeye bırakalım Yaklaşık 4045 dakika havuçlar yumuşayıncaya kadar pişirelim Eğer suyunda azalma olursa üzerine su ekleyebilirsiniz Yemeğimiz piştiğinde 2 adet küp şekerimizi de ekleyip altını kapatalım
Kapağını hiç açmadan ılımasını bekleyelim Ilıdığında buzdolabına kaldırabilirsiniz
Ben 1 gece buzdolabında bekletip öyle servis yapıyorum
Servis yaparken üzerine maydanozu ince doğrayıp serpebilirsiniz
Afiyet olsun ?