Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Zeytinyağlı Barbunya

Zeytinyağlı Barbunya

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Zeytinyağlı Barbunya Tarifi İçin Malzemeler

*Yarım kilo barbunya
*2 küçük boy soğan
*2 diş sarımsak
*2 adet acı sivri biber
*1 adet domates
*67 sap maydanoz
*Tuz
*Acı kırmızı biber
*Zeytinyağ
*1 çay bardağı zeytinyağ
*1 kaşık domates salçası

Zeytinyağlı Barbunya Tarifi Yapılışı Barbunyayı ayıklayıp yıkıyoruz bir tencerede üzerini geçecek kadar su koyup 10 dk kadar haşlıyoruz Haşlanan barbunyaları süzüp bekletiyoruz Tenceremize 1 çay bardağı zeytinyağını 2 adet soğan ve 2 diş sarımsağı kavuruyoruz 45 dk kadar sonra küp küp doğradığımız patatesleri atıyoruz Tencereye küp küp doğradığımız domatesi, 2 adet sivri biberi, içerisine 1 yemek kaşığı salçayı katıp biraz daha kavuruyoruz Domatesler piştikten sonra haşladığımız barbunyaları ilave ediyoruz Yemeğimizin üzerine çıkacak şekilde sıcak su ilave ediyoruz (yaklaşık 2 su bardağı) Tuz ve acı biberini ekleyip fokurdamaya başlayınca kısık ateşte ağzı kapalı pişmeye bırakıyoruz 30 dk kadar barbunyamız yumuşadığında ocağı kapatıyoruz 1 gün dolapta dinlenince daha lezzetli oluyor Servis esnasında üzerine maydanoz ile süsleyebiliriz Afiyet olsun
 
858,496Konular
981,675Mesajlar
29,761Kullanıcılar
FFvenomSon üye
Üst Alt