iltasyazilim
FD Üye
Zeytinyağlı Barbunya Tarifi İçin Malzemeler
*Yarım kilo barbunya
*2 küçük boy soğan
*2 diş sarımsak
*2 adet acı sivri biber
*1 adet domates
*67 sap maydanoz
*Tuz
*Acı kırmızı biber
*Zeytinyağ
*1 çay bardağı zeytinyağ
*1 kaşık domates salçası
Zeytinyağlı Barbunya Tarifi Yapılışı Barbunyayı ayıklayıp yıkıyoruz bir tencerede üzerini geçecek kadar su koyup 10 dk kadar haşlıyoruz Haşlanan barbunyaları süzüp bekletiyoruz Tenceremize 1 çay bardağı zeytinyağını 2 adet soğan ve 2 diş sarımsağı kavuruyoruz 45 dk kadar sonra küp küp doğradığımız patatesleri atıyoruz Tencereye küp küp doğradığımız domatesi, 2 adet sivri biberi, içerisine 1 yemek kaşığı salçayı katıp biraz daha kavuruyoruz Domatesler piştikten sonra haşladığımız barbunyaları ilave ediyoruz Yemeğimizin üzerine çıkacak şekilde sıcak su ilave ediyoruz (yaklaşık 2 su bardağı) Tuz ve acı biberini ekleyip fokurdamaya başlayınca kısık ateşte ağzı kapalı pişmeye bırakıyoruz 30 dk kadar barbunyamız yumuşadığında ocağı kapatıyoruz 1 gün dolapta dinlenince daha lezzetli oluyor Servis esnasında üzerine maydanoz ile süsleyebiliriz Afiyet olsun
*Yarım kilo barbunya
*2 küçük boy soğan
*2 diş sarımsak
*2 adet acı sivri biber
*1 adet domates
*67 sap maydanoz
*Tuz
*Acı kırmızı biber
*Zeytinyağ
*1 çay bardağı zeytinyağ
*1 kaşık domates salçası
Zeytinyağlı Barbunya Tarifi Yapılışı Barbunyayı ayıklayıp yıkıyoruz bir tencerede üzerini geçecek kadar su koyup 10 dk kadar haşlıyoruz Haşlanan barbunyaları süzüp bekletiyoruz Tenceremize 1 çay bardağı zeytinyağını 2 adet soğan ve 2 diş sarımsağı kavuruyoruz 45 dk kadar sonra küp küp doğradığımız patatesleri atıyoruz Tencereye küp küp doğradığımız domatesi, 2 adet sivri biberi, içerisine 1 yemek kaşığı salçayı katıp biraz daha kavuruyoruz Domatesler piştikten sonra haşladığımız barbunyaları ilave ediyoruz Yemeğimizin üzerine çıkacak şekilde sıcak su ilave ediyoruz (yaklaşık 2 su bardağı) Tuz ve acı biberini ekleyip fokurdamaya başlayınca kısık ateşte ağzı kapalı pişmeye bırakıyoruz 30 dk kadar barbunyamız yumuşadığında ocağı kapatıyoruz 1 gün dolapta dinlenince daha lezzetli oluyor Servis esnasında üzerine maydanoz ile süsleyebiliriz Afiyet olsun