iltasyazilim
FD Üye
Zeytinyağlı Barbunya Tarifi İçin Malzemeler
*1 kase barbunya
*1 adet soğan
*2 adet büyük boy havuç
*1 adet orta boy patates
*1 tatlı kaşığı biber salçası
*1 tatlı kaşığı domates salçası
*Yarım yemek kaşığı şeker
*Pul biber
*Karabiber
*Tuz
*Zeytinyağı
Zeytinyağlı Barbunya Tarifi Yapılışı
Ben yazdan dondurucuya koyduğum taze barbunya kullanıyorum Hem daha lezzetli hemde pişmesi çok kolay oluyor Öncelikle barbunyamızı bir tencereye alıp üzerini iki parmak geçecek kadar su ekleyip ocağa koyuyoruz 10 dakika kadar haşlanan barbunyamızı kontrol ederek ocaktan alıp süzgece aktararak *sudan geçiriyoruz Çok fazla yumuşamaması *gerekiyor, barbunya taze olduğu için haşlarken ara sıra kontrol edilerek çok yumuşamamasına dikkat edilmeli Tencereye yağımızı ve yemeklik doğradığımız soğanı alarak kavurmaya başlıyoruz Soğanlar hafif yumuşayınca üzerine küp küp doğradığımız havuçluda ekleyerek birlikte kavurmaya devam ediyoruz Soğan ve havuç kavrulunca salçayı, patatesi ekleyip bir kaç kere daha karıştırıp, barbunyamızı, şekeri, tuzu, pulbiberi ve karabiberi ekleyip üzerini kapatacak kadar su ekleyerek pişmeye bırakıyoruz Eğer sızma zeytinyağı kullanıyorsanız suyunu eklediğimiz barbunyanın üzerine biraz ekleyip bu şekilde pişirirseniz yemeğiniz daha lezzetli olacaktır Barbunyaları ara sıra kontrol ederek ve suyunu istediğiniz şekilde ayarlayarak pişirip servis tabağına alıyoruz Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
*1 kase barbunya
*1 adet soğan
*2 adet büyük boy havuç
*1 adet orta boy patates
*1 tatlı kaşığı biber salçası
*1 tatlı kaşığı domates salçası
*Yarım yemek kaşığı şeker
*Pul biber
*Karabiber
*Tuz
*Zeytinyağı
Zeytinyağlı Barbunya Tarifi Yapılışı
Ben yazdan dondurucuya koyduğum taze barbunya kullanıyorum Hem daha lezzetli hemde pişmesi çok kolay oluyor Öncelikle barbunyamızı bir tencereye alıp üzerini iki parmak geçecek kadar su ekleyip ocağa koyuyoruz 10 dakika kadar haşlanan barbunyamızı kontrol ederek ocaktan alıp süzgece aktararak *sudan geçiriyoruz Çok fazla yumuşamaması *gerekiyor, barbunya taze olduğu için haşlarken ara sıra kontrol edilerek çok yumuşamamasına dikkat edilmeli Tencereye yağımızı ve yemeklik doğradığımız soğanı alarak kavurmaya başlıyoruz Soğanlar hafif yumuşayınca üzerine küp küp doğradığımız havuçluda ekleyerek birlikte kavurmaya devam ediyoruz Soğan ve havuç kavrulunca salçayı, patatesi ekleyip bir kaç kere daha karıştırıp, barbunyamızı, şekeri, tuzu, pulbiberi ve karabiberi ekleyip üzerini kapatacak kadar su ekleyerek pişmeye bırakıyoruz Eğer sızma zeytinyağı kullanıyorsanız suyunu eklediğimiz barbunyanın üzerine biraz ekleyip bu şekilde pişirirseniz yemeğiniz daha lezzetli olacaktır Barbunyaları ara sıra kontrol ederek ve suyunu istediğiniz şekilde ayarlayarak pişirip servis tabağına alıyoruz Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun