Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Zeytinyağlı Barbunya

Zeytinyağlı Barbunya

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Zeytinyağlı Barbunya Tarifi İçin Malzemeler

*1 kase barbunya
*1 adet soğan
*2 adet büyük boy havuç
*1 adet orta boy patates
*1 tatlı kaşığı biber salçası
*1 tatlı kaşığı domates salçası
*Yarım yemek kaşığı şeker
*Pul biber
*Karabiber
*Tuz
*Zeytinyağı

Zeytinyağlı Barbunya Tarifi Yapılışı
Ben yazdan dondurucuya koyduğum taze barbunya kullanıyorum Hem daha lezzetli hemde pişmesi çok kolay oluyor Öncelikle barbunyamızı bir tencereye alıp üzerini iki parmak geçecek kadar su ekleyip ocağa koyuyoruz 10 dakika kadar haşlanan barbunyamızı kontrol ederek ocaktan alıp süzgece aktararak *sudan geçiriyoruz Çok fazla yumuşamaması *gerekiyor, barbunya taze olduğu için haşlarken ara sıra kontrol edilerek çok yumuşamamasına dikkat edilmeli Tencereye yağımızı ve yemeklik doğradığımız soğanı alarak kavurmaya başlıyoruz Soğanlar hafif yumuşayınca üzerine küp küp doğradığımız havuçluda ekleyerek birlikte kavurmaya devam ediyoruz Soğan ve havuç kavrulunca salçayı, patatesi ekleyip bir kaç kere daha karıştırıp, barbunyamızı, şekeri, tuzu, pulbiberi ve karabiberi ekleyip üzerini kapatacak kadar su ekleyerek pişmeye bırakıyoruz Eğer sızma zeytinyağı kullanıyorsanız suyunu eklediğimiz barbunyanın üzerine biraz ekleyip bu şekilde pişirirseniz yemeğiniz daha lezzetli olacaktır Barbunyaları ara sıra kontrol ederek ve suyunu istediğiniz şekilde ayarlayarak pişirip servis tabağına alıyoruz Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
 
858,497Konular
981,950Mesajlar
29,947Kullanıcılar
Pelin06432Son üye
Üst Alt