iltasyazilim
FD Üye
Zeytinyağlı Barbunya Tarifi İçin Malzemeler
*250 gram barbunya
*1 çay bardağı zeytinyağı
*1 adet soğan
*1 diş sarımsak
*2 adet patates
*1 yemek kaşığı domates salçası
*Tuz, pul biber
Zeytinyağlı Barbunya Tarifi Yapılışı Barbunyamızı bir gün önceden tencereye alıp tuzlu soğuk suda bekletiyoruz Ertesi gün suyunu süzüp tencereye koyup üzerini geçecek şekilde su ilave edip ocağa koyuyoruz 30 dk boyunca haşlanmasını bekliyoruz Sonra suyunu süzüp bekletiyoruz Diğer yandan da bir tencereye soğanı ve zeytinyağını alıp kavuruyoruz Ardından patatesi, ezdiğimiz sarımsağı ve salçayı ekleyip karıştırıyoruz Daha sonra dinlenen barbunyayı, tuzunu ve baharatını ekliyoruz Üzerine 1, 5 litre de su ilave ederek kaynamaya bırakıyoruz 30 dk sonrasında yemeğimiz hazır olacaktır afiyet olsun
*
*250 gram barbunya
*1 çay bardağı zeytinyağı
*1 adet soğan
*1 diş sarımsak
*2 adet patates
*1 yemek kaşığı domates salçası
*Tuz, pul biber
Zeytinyağlı Barbunya Tarifi Yapılışı Barbunyamızı bir gün önceden tencereye alıp tuzlu soğuk suda bekletiyoruz Ertesi gün suyunu süzüp tencereye koyup üzerini geçecek şekilde su ilave edip ocağa koyuyoruz 30 dk boyunca haşlanmasını bekliyoruz Sonra suyunu süzüp bekletiyoruz Diğer yandan da bir tencereye soğanı ve zeytinyağını alıp kavuruyoruz Ardından patatesi, ezdiğimiz sarımsağı ve salçayı ekleyip karıştırıyoruz Daha sonra dinlenen barbunyayı, tuzunu ve baharatını ekliyoruz Üzerine 1, 5 litre de su ilave ederek kaynamaya bırakıyoruz 30 dk sonrasında yemeğimiz hazır olacaktır afiyet olsun
*