iltasyazilim
FD Üye
Zeytinyağlı Barbunya Tarifi İçin Malzemeler
*1 kilo barbunya
*2 tane havuç
*2 tane domates
*1 tane soğan
*1 tane yeşil biber
*2 yemek kaşığı salça
*Tuz
*Karabiber
*5 yemek kaşığı zeytinyağı
*5 su bardağı su
Zeytinyağlı Barbunya Tarifi Yapılışı İlk önce zeytinyağı tencereye konur, daha sonra soğan yemeklik doğranır ,tencereye alınır, hemen üzerine havuçlar yuvarlak doğranır ve biraz kavrulur havuçları biraz pişirmek lazım yoksa sert kalır ,ondan sonra yeşil biber domates ilave edilir ,bir süre daha pişirilir ve barbunyalar eklenir ,içine 2 yemek kaşığı salça altılır ,tepeleme değil silme şeklinde ,tuzunu ve karabiberini atıp suyunu da ekleyip kaynamaya bırakıyoruz, kaynadıktan sonra altını kısıp özleştikten sonra altını kapatıyoruz Afiyetler olsun
*1 kilo barbunya
*2 tane havuç
*2 tane domates
*1 tane soğan
*1 tane yeşil biber
*2 yemek kaşığı salça
*Tuz
*Karabiber
*5 yemek kaşığı zeytinyağı
*5 su bardağı su
Zeytinyağlı Barbunya Tarifi Yapılışı İlk önce zeytinyağı tencereye konur, daha sonra soğan yemeklik doğranır ,tencereye alınır, hemen üzerine havuçlar yuvarlak doğranır ve biraz kavrulur havuçları biraz pişirmek lazım yoksa sert kalır ,ondan sonra yeşil biber domates ilave edilir ,bir süre daha pişirilir ve barbunyalar eklenir ,içine 2 yemek kaşığı salça altılır ,tepeleme değil silme şeklinde ,tuzunu ve karabiberini atıp suyunu da ekleyip kaynamaya bırakıyoruz, kaynadıktan sonra altını kısıp özleştikten sonra altını kapatıyoruz Afiyetler olsun