iltasyazilim
FD Üye
Zeytinyağlı Barbunya Tarifi İçin Malzemeler
*1 kg barbunya
*2 büyük boy soğan
*1 büyük boy havuç
*3 diş sarımsak
*1 orta boy patates
*1 su bardağından biraz az zeytinyağı
*1 çorba kaşığı domates salçası
*Tuz
*3 adet kesme şeker
Zeytinyağlı Barbunya Tarifi Yapılışı Ben yazın dolaba koymuş olduğum taze barbunyalardan kullandım Kuru barbunya kullanacaksanız bir gece önceden sıcak suya koymanız gerekecek
Soğanı ince doğrayarak zeytinyağı ile tencereye alıyoruz Biraz kavrulduktan sonra ince kıyılmış sarımsakları, küp doğranmış havuçları ilave ediyoruz Ardından salçasını ekleyip kokusu çıkana kadar kavuruyoruz Barbunyaları ilave edip 3 dakika kadar da hepsini kavuruyoruz Son olarak da yeteri kadar suyunu ekleyip barbunyalar yumuşayana kadar pişiriyoruz İsteğe göre ocaktan inince kıyılmış maydanozla süsleyebilirsiniz Afiyet olsun
*1 kg barbunya
*2 büyük boy soğan
*1 büyük boy havuç
*3 diş sarımsak
*1 orta boy patates
*1 su bardağından biraz az zeytinyağı
*1 çorba kaşığı domates salçası
*Tuz
*3 adet kesme şeker
Zeytinyağlı Barbunya Tarifi Yapılışı Ben yazın dolaba koymuş olduğum taze barbunyalardan kullandım Kuru barbunya kullanacaksanız bir gece önceden sıcak suya koymanız gerekecek
Soğanı ince doğrayarak zeytinyağı ile tencereye alıyoruz Biraz kavrulduktan sonra ince kıyılmış sarımsakları, küp doğranmış havuçları ilave ediyoruz Ardından salçasını ekleyip kokusu çıkana kadar kavuruyoruz Barbunyaları ilave edip 3 dakika kadar da hepsini kavuruyoruz Son olarak da yeteri kadar suyunu ekleyip barbunyalar yumuşayana kadar pişiriyoruz İsteğe göre ocaktan inince kıyılmış maydanozla süsleyebilirsiniz Afiyet olsun