Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Zeytinyağlı Barbunya

Zeytinyağlı Barbunya

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Zeytinyağlı Barbunya Tarifi İçin Malzemeler

*2 su bardağı barbunya
*1 adet büyük boy domates
*1 adet büyük boy soğan
*1 yemek kaşığı salça
*34 diş sarımsak
*810 dal maydanoz
*Yarım çay bardağı zeytinyağı veya sıvı yağ
*Tuz

Zeytinyağlı Barbunya Tarifi Yapılışı Kış kapıyı çaldı ve zeytinyağlıların pabucu dama atılmaya başladı Hal böyle olunca ve havalar iyice soğumadan bir kez daha yapmak ve tatmak isteyince kendimi mutfakta buldum Gerçi gününün yarısından fazlası mutfakta geçen, tariflerini bile mutfakta yazan birinin “kendimi mutfakta buldum demesi biraz abes oldu ama neyse
Bu enfes yemeğe 1 tane kesme şeker katmak iyidir ve genelde de herkes katar Ancak ben Canan Karatay’ın tavsiyesini dinledikten sonra eklemekten vazgeçtim Kendisi “Zeytinyağlılarınıza şeker katmak yerine bol soğan ekleyin Zira soğan, şeker açığını kapatır ve daha sağlıklı olur Özellikle şeker hastaları için buna dikkat etmelisiniz der Bundan mütevellit bugün yemeğimde şeker yok! Buyrun tarifime;
Öncelikle barbunyalarımızı yıkayıp derince bir tencereye alıyoruz ve üzerini geçecek kadar su ekliyoruz Tenceremizi orta dereceli ocağımıza alıyoruz ve kaynamaya başladıktan sonra 20 dakika kadar haşlıyoruz Barbunyalarımız fazla yumuşamadan ocaktan alıyoruz ve suyunu süzdürerek bir kenarda beklemeye alıyoruz Başlıyoruz yemeğimizi pişirmeye; yayvan bir tencereye yağımızı ve yemeklik doğranmış soğanlarımızı alıp, pembeleşene kadar kavuruyoruz Pembeleşen soğanlarımıza kabukları soyulmuş ve küp şeklinde doğranmış domateslerimizi ekleyerek tuzunu ayarlıyoruz Domateslerimiz eriyene kadar pişiriyoruz Ardından küçükçe doğradığımız sarımsaklarımızı ve salçamızı ekliyoruz, salçamızın çiğ tadı çıkana kadar kavuruyoruz Kenarda bekleyen hafif haşlanmış barbunyalarımızı tenceremize alıyoruz ve üzerini 2 parmak geçecek kadar su ekliyoruz Kapağı kapalı olacak şekilde pişmeye bırakıyoruz Yemeğimiz piştiğinde suyunun kıvamı duru olmamalı! Bu nedenle pişme esnasında suyunu kontrol edip, sıcak su ekleyebilirsiniz Yemeğimiz toplamda 1 saate lokum gibi pişmiş olacaktır ama bu süre barbunyanızın cinsine göre farklılık gösterebilir!
Yemeğimiz piştiğinde ocağımızı kapatıp, irice doğramış olduğumuz maydanozlarımızı yemeğimizin üzerine serpiştiriyoruz ve tenceremizin kapağını kapatıyoruz ki maydanozlarımız yemeğimizin sıcağıyla yumuşasın ve diri kalmasın Dilerseniz yemeğimiz piştiğinde servis tabağına alıp, ardından maydanozları ekleyebilirsiniz!
Herkese afiyet olsun, sevgilerimle!
 
858,496Konular
981,705Mesajlar
29,777Kullanıcılar
veybekSon üye
Üst Alt