iltasyazilim
FD Üye
Zeytinyağlı Barbunya Tarifi İçin Malzemeler
*1 kg barbunya
*1 büyük havuç
*1 orta boy domates
*1 orta boy soğan
*1 dolu yemek kaşığı biber salçası
*Zeytinyağı, baharatlar
Zeytinyağlı Barbunya Tarifi Yapılışı Barbunya zamanı taze alıp buzluğa attıklarımdan kullandım ve kuru bakliyat olandansa bu tarzda kullanmayı daha çok seviyorum
Soğan yemeklik doğranır ve 34 yemek kaşığı zeytin yağı ile birkaç dakika kavrulduktan sonra küp küp doğranan havuçlar ilave edilerek güzelce kavrulur, sonrasında küp doğranan domates ve biber salçası ilave edilir ,bir kaç dakika çevirdikten sonra barbunyalar ilave edilir ve azar azar sıcak su eklenerek orta ateşte pişirilir, ocaktan almaya yakın tuzu eklenir, ılık servis edilir
*1 kg barbunya
*1 büyük havuç
*1 orta boy domates
*1 orta boy soğan
*1 dolu yemek kaşığı biber salçası
*Zeytinyağı, baharatlar
Zeytinyağlı Barbunya Tarifi Yapılışı Barbunya zamanı taze alıp buzluğa attıklarımdan kullandım ve kuru bakliyat olandansa bu tarzda kullanmayı daha çok seviyorum
Soğan yemeklik doğranır ve 34 yemek kaşığı zeytin yağı ile birkaç dakika kavrulduktan sonra küp küp doğranan havuçlar ilave edilerek güzelce kavrulur, sonrasında küp doğranan domates ve biber salçası ilave edilir ,bir kaç dakika çevirdikten sonra barbunyalar ilave edilir ve azar azar sıcak su eklenerek orta ateşte pişirilir, ocaktan almaya yakın tuzu eklenir, ılık servis edilir