iltasyazilim
FD Üye
Zeytinyağlı Barbunya Tarifi İçin Malzemeler
*Yarım kg barbunya
*2 diş sarımsak
*1 orta boy kuru soğan
*Yarım çay bardağı zeytinyağı
*2 adet orta boy domates
*1 yemek kaşığı domates salçası
*2 bardak sıcak su
*1 tane kesme şeker
*Tuz
*İsteğe bağlı maydanoz
Zeytinyağlı Barbunya Tarifi Yapılışı Öncelikle temizlediğimiz barbunyaları üzerini geçecek şekilde su ekleyip 19 dk kadar haşlıyoruz ve böylece barbunyaların suyunu çıkarmasını sağlıyoruz Suyunu süzüp bir kenara alıyoruz Zeytinyağını tenceremize boşaltıp doğradığımız soğanları ve sarımsağı pembeleşinceye kadar kavuruyoruz Daha sonra içine küp küp doğradığımız domatesleri koyuyoruz ve hafif suyunu çekene kadar kavuruyoruz İçerisine salçamızı ekleyip karıştırıyoruz Barbunyalarımızı da ekledikten sonra biraz çevirip sıcak suyumuzu, tuzumuzu ekliyoruz En son kesme şekerini ekleyip pişmeye bırakıyoruz Üzerine isteğe bağlı olarak ince ince kıyılmış maydanozlarımızı ekleyip servise sunabiliriz Afiyet olsun
*
*
*Yarım kg barbunya
*2 diş sarımsak
*1 orta boy kuru soğan
*Yarım çay bardağı zeytinyağı
*2 adet orta boy domates
*1 yemek kaşığı domates salçası
*2 bardak sıcak su
*1 tane kesme şeker
*Tuz
*İsteğe bağlı maydanoz
Zeytinyağlı Barbunya Tarifi Yapılışı Öncelikle temizlediğimiz barbunyaları üzerini geçecek şekilde su ekleyip 19 dk kadar haşlıyoruz ve böylece barbunyaların suyunu çıkarmasını sağlıyoruz Suyunu süzüp bir kenara alıyoruz Zeytinyağını tenceremize boşaltıp doğradığımız soğanları ve sarımsağı pembeleşinceye kadar kavuruyoruz Daha sonra içine küp küp doğradığımız domatesleri koyuyoruz ve hafif suyunu çekene kadar kavuruyoruz İçerisine salçamızı ekleyip karıştırıyoruz Barbunyalarımızı da ekledikten sonra biraz çevirip sıcak suyumuzu, tuzumuzu ekliyoruz En son kesme şekerini ekleyip pişmeye bırakıyoruz Üzerine isteğe bağlı olarak ince ince kıyılmış maydanozlarımızı ekleyip servise sunabiliriz Afiyet olsun
*
*