iltasyazilim
FD Üye
Zeytinyağlı Barbunya Tarifi İçin Malzemeler
*1 kg Fransız barbunya(ayıklanmış 4 su bardağı)
*2 adet kuru soğan
*3 adet domates
*2 Adet yeşil biber
*¾ subardağı zeytinyağı
*1 çorba kaşığı şeker(silme)
*Tuz
*3 su bardağı sıcak su(barbunyanızın cinsine göre ve ateş hızına göre değiştiriniz)
Zeytinyağlı Barbunya Tarifi Yapılışı Barbunyayı taze kabuklarından ayırarak,kaynar suda kara suyu çıkıncaya ve hafif yumuşayınca kadar(15 dk kadar)haşlayalım(Barbunyanızın cinsine göre değişebilir)
Soğanları yemeklik ,biberlerimiz halka doğrayalımZeytinyağımızın yarısını çelik tencere alalım,soğanları ardından yeşil biberleri ekleyerek hafif kavuralımKabuğu soyulmuş 2 tavla zarı büyüklüğünde domatesi ekleyerek tencere kapagı kapalı 15 dk pişirelim
Pişen sosa sıcak barbunyaları ekleyelim,sıcak suyunuzu,şeker ve tuzumuzu ekleyelimYaklaşık 4050 dk orta hararetteki ocakta suyunu çekinceye ve barbunyalar çatlayıncaya kadar pişirelim(yarım kapak açık)Yemeğimizi ocaktan almaya yakın kalan zeytinyağını ekleyelim
34 saat oda sıcaklığında bekletelim
Not:Taze barbunyayı havuçsuz,sarımsaksız ve salçasız pişirmek evimizin yıllardır süre gelen geleneksel yöntemi Tarifin,yaz domatesine ait hafif ekşimsi tadıyla ve domatese oranla dengeli eklenen kuru soğanıyla hafif çatlatılarak, zeytinyağının yakılmadan pişirilmesi önemli…
AFİYET OLSUN
*1 kg Fransız barbunya(ayıklanmış 4 su bardağı)
*2 adet kuru soğan
*3 adet domates
*2 Adet yeşil biber
*¾ subardağı zeytinyağı
*1 çorba kaşığı şeker(silme)
*Tuz
*3 su bardağı sıcak su(barbunyanızın cinsine göre ve ateş hızına göre değiştiriniz)
Zeytinyağlı Barbunya Tarifi Yapılışı Barbunyayı taze kabuklarından ayırarak,kaynar suda kara suyu çıkıncaya ve hafif yumuşayınca kadar(15 dk kadar)haşlayalım(Barbunyanızın cinsine göre değişebilir)
Soğanları yemeklik ,biberlerimiz halka doğrayalımZeytinyağımızın yarısını çelik tencere alalım,soğanları ardından yeşil biberleri ekleyerek hafif kavuralımKabuğu soyulmuş 2 tavla zarı büyüklüğünde domatesi ekleyerek tencere kapagı kapalı 15 dk pişirelim
Pişen sosa sıcak barbunyaları ekleyelim,sıcak suyunuzu,şeker ve tuzumuzu ekleyelimYaklaşık 4050 dk orta hararetteki ocakta suyunu çekinceye ve barbunyalar çatlayıncaya kadar pişirelim(yarım kapak açık)Yemeğimizi ocaktan almaya yakın kalan zeytinyağını ekleyelim
34 saat oda sıcaklığında bekletelim
Not:Taze barbunyayı havuçsuz,sarımsaksız ve salçasız pişirmek evimizin yıllardır süre gelen geleneksel yöntemi Tarifin,yaz domatesine ait hafif ekşimsi tadıyla ve domatese oranla dengeli eklenen kuru soğanıyla hafif çatlatılarak, zeytinyağının yakılmadan pişirilmesi önemli…
AFİYET OLSUN