Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Zeytinyağlı Biber Dolması

Zeytinyağlı Biber Dolması

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
MALZEMELER

10 adet orta boy dolmalık biber 3 adet orta boy kuru soğan 6 yemek kaşığı zeytinyağı 1,5 su bardağı pirinç 34 su bardağı sıcak su 1 adet orta boy domates (üzerlerini kapatmak için) 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık 1 yemek kaşığı kuş üzümü 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı nane 12 tatlı kaşığı toz şeker 12 çay kaşığı karabiber 12 çay kaşığı yenibahar

NASIL YAPILIR?

Orta boy dolmalık biberlerin sap kısımlarını yavaşça çıkartın Çekirdekli iç kısımlarını çıkartıp bol suda yıkayın Fazla sularını süzdürüp iç kısımlarını hafifçe tuzlayın Domatesi, pişirme işlemi esnasında dolmaların üzerine kapamak için iri parçalar halinde doğrayın Kuru soğanları küçük küpler halinde yemeklik doğrayın Sap kısımlarını ayıkladığınız kuş üzümlerini, kumunun gitmesi ve şişmesi için sıcak suda bekletin Pirinci bol suda yıkayıp fazla suyunu süzdürün Zeytinyağını bir tencerede kızdırın Kuru soğanları ekleyip dirilikleri gidene kadar orta ateşte kavurmaya başlayın Kavrulmakta olan soğanlara dolmalık fıstıkları katıp fıstıklar hafif bir renk alana kadar kavurma işlemini sürdürün Ardından yıkanmış pirinç, suyu süzülmüş ve durulanmış kuş üzümü, tuz, toz şeker, nane, karabiber ve yenibahar katıp karıştırın Sıcak su ekleyip pirinçler suyu çekene kadar kısık ateşte pişirin (Pirinçler hafif diri kalmış olmalı) Hazırladığınız dolma harcını, iç kısmını çıkardığınız dolmalık biberlere doldurun Ağız kısımlarında şişme ve pişme payı bırakmaya özen gösterin Dolmalık biberlerin üst kısımlarını doğranmış domateslerle kapatın Hazırladığınız dolmaları pişirme tenceresine dik bir şekilde dizin Ayrı bir yerde hazırladığınız zeytinyağlı ve sıcak sulu karışımı dolmaların yarısına gelecek şekilde tencereye aktarın Dolmaları, kapağı kapalı tencerede ve kısık ateşte pişirme suyu bitip pirinçler göz göz olana kadar yaklaşık 3035 dakika pişirin Ilık ya da soğuk olarak sevdiklerinizle paylaşın


 

Similar threads

Mevsimin en sağlıklı besinleri arasında yer alan enginar ile muhteşem bir akşam yemeği hazırlamaya ne dersiniz? Görünümü sayesinde sofraları süsleyen lezzeti ile herkesi kendine hayran bırakan enginar dolması, kat kat oluşu ile de göz dolduruyor. Peki nasıl yapılır enginar dolması? Tarifi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
73
Mevsimin en sağlıklı besinleri arasında yan alan enginar ile mükemmel bir akşam yemeği hazırlamaya ne dersiniz? Görünümü sayesinde sofraları süsleyen lezzeti ile herkesi kendine hayran bırakan enginar dolması, kat kat oluşu ile de göz dolduruyor. Pekala nasıl yapılır enginar dolması? Tanımı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
153
Mevsimin en sağlıklı besinleri arasında yer alan enginar ile muhteşem bir akşam yemeği hazırlamaya ne dersiniz? Görünümü sayesinde sofraları süsleyen lezzeti ile herkesi kendine hayran bırakan enginar dolması, kat kat oluşu ile de göz dolduruyor. Peki nasıl yapılır enginar dolması? Tarifi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
54
MALZEMELER 5 adet orta boy patlıcan 1 su bardağı pirinç 200 gram orta yağlı kıyma 1 adet orta boy kuru soğan 2 diş sarımsak 12 tatlı kaşığı domates salçası 12 tatlı kaşığı biber salçası 14 demet maydanoz 3 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı nar ekşisi 1 çay kaşığı tuz 12 çay kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
68
Mevsimin en sağlıklı besinleri ortasında yer alan enginar ile süper bir akşam yemeği hazırlamaya ne dersiniz? Görünümü sayesinde sofraları süsleyen lezzeti ile herkesi kendine hayran bırakan enginar dolması, kat kat oluşu ile de göz dolduruyor. Pekala nasıl yapılır enginar dolması? Tanımı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
54
858,497Konular
981,951Mesajlar
29,947Kullanıcılar
Pelin06432Son üye
Üst Alt