iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
1 kg dolmalık biber
2 tane soyulmuş domates
2 su bardağı pirinç
810 kuru soğan
1 yemek kaşığı kuş üzümü
2 tatlı kaşığı nane
2 tatlı kaşığı karabiber
yarım demet maydanoz
1 tatlı kaşığı limon tuzu veya yarım limonun suyu
1 tatlı kaşığı tarçın
2 kesme şeker
1 çay bardağı kaynamış su
yarım su bardağı zeytinyağı
tuz
dolmalık fıstık
Hazırlanışı
Fıstıklar pembeleşene kadar yarım su bardağı yağda kavurun pirinci ayıklayıp suyunu süzün ve tencereye ekleyin pirinçler tane tane olunca maydanoz hariç diğer tüm malzemeleri ekleyin kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin doğranmış maydanozu ekleyin, bir kez karıştırıp soğumaya bırakın dolmalık biberleri yıkayıp, içlerini çıkarın hazırladığınız içi dolmaların üzerinde biraz boşluk kalacak biçimde doldurun üzerlerine bir dilim domates kapatın dolmaları fazla derin olmayan bir tencereye tek sıra halinde dizin yarılarına kadar gelecek biçimde kaynamış su ekleyin orta harlı ateşte pirinçler yumuşayana kadar pişirin soğutup servis tabağına alın, limon dilimleri ve maydanoz ile süsleyin
1 kg dolmalık biber
2 tane soyulmuş domates
2 su bardağı pirinç
810 kuru soğan
1 yemek kaşığı kuş üzümü
2 tatlı kaşığı nane
2 tatlı kaşığı karabiber
yarım demet maydanoz
1 tatlı kaşığı limon tuzu veya yarım limonun suyu
1 tatlı kaşığı tarçın
2 kesme şeker
1 çay bardağı kaynamış su
yarım su bardağı zeytinyağı
tuz
dolmalık fıstık
Hazırlanışı
Fıstıklar pembeleşene kadar yarım su bardağı yağda kavurun pirinci ayıklayıp suyunu süzün ve tencereye ekleyin pirinçler tane tane olunca maydanoz hariç diğer tüm malzemeleri ekleyin kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin doğranmış maydanozu ekleyin, bir kez karıştırıp soğumaya bırakın dolmalık biberleri yıkayıp, içlerini çıkarın hazırladığınız içi dolmaların üzerinde biraz boşluk kalacak biçimde doldurun üzerlerine bir dilim domates kapatın dolmaları fazla derin olmayan bir tencereye tek sıra halinde dizin yarılarına kadar gelecek biçimde kaynamış su ekleyin orta harlı ateşte pirinçler yumuşayana kadar pişirin soğutup servis tabağına alın, limon dilimleri ve maydanoz ile süsleyin