iltasyazilim
FD Üye
Zeytinyağlı Biber Dolması Tarifi İçin Malzemeler
*56 adet orta büyük boy biber
*2 orta boy kuru soğan
*1 su bardağı pirinç
*1 çay kaşığı tarçın
*1 tatlı kaşığı karabiber
*1 yemek kaşığı dolusu toz şeker( isteğe göre arttırıp azaltılabilir)
*Yarım demet maydanoz
*1 kaç dal taze nane
*1 tatlı kaşığı kuru nane
*1 paket kuş üzümü
*1 paket dolmalık fıstık
*1 çay kaşığı yenibahar
*2 büyük domates
*1 çay bardağı zeytinyağı
*Tuz
*Biberlerin ağzını kapatmak için domates
*
Zeytinyağlı Biber Dolması Tarifi Yapılışı Soğanları yemeklik doğrayıp, dolmalık fıstık ile bol sıvı yağ ile kavuruyoruz Pirinçleri yıkayıp üzerine ekliyoruz Domatesleri kabuklarını soyup pirinçlerin Üzerine koyuyoruz ve karıştırıyoruz Biraz suyu çekince baharatları ekliyoruz Nane ve maydanozu ince kıyıyoruz Kuş üzümüne de ekleyip, iyice karıştırıp ağzını kapatıyoruz Kısık Ateşte 67 dk daha pişmesini sağlıyoruz Altını kapattıktan sonra biraz bekliyoruz ki harcımız çeksin ve kendine gelsin
Biberlerin içlerini temizleyip, iç harcımız ile dolduruyoruz Geniş bir tencereye yerleştirip Üzerine zeytinyağ gezdiriyoruz Biberlerin Üzerlerine domates ile kapak yapıyoruz Yarısına kadar da su ekleyip pişmeye bırakıyoruz
Pirinçler pişince yemeğimiz hazır demektir
Deneyeceklere afiyet olsun
*56 adet orta büyük boy biber
*2 orta boy kuru soğan
*1 su bardağı pirinç
*1 çay kaşığı tarçın
*1 tatlı kaşığı karabiber
*1 yemek kaşığı dolusu toz şeker( isteğe göre arttırıp azaltılabilir)
*Yarım demet maydanoz
*1 kaç dal taze nane
*1 tatlı kaşığı kuru nane
*1 paket kuş üzümü
*1 paket dolmalık fıstık
*1 çay kaşığı yenibahar
*2 büyük domates
*1 çay bardağı zeytinyağı
*Tuz
*Biberlerin ağzını kapatmak için domates
*
Zeytinyağlı Biber Dolması Tarifi Yapılışı Soğanları yemeklik doğrayıp, dolmalık fıstık ile bol sıvı yağ ile kavuruyoruz Pirinçleri yıkayıp üzerine ekliyoruz Domatesleri kabuklarını soyup pirinçlerin Üzerine koyuyoruz ve karıştırıyoruz Biraz suyu çekince baharatları ekliyoruz Nane ve maydanozu ince kıyıyoruz Kuş üzümüne de ekleyip, iyice karıştırıp ağzını kapatıyoruz Kısık Ateşte 67 dk daha pişmesini sağlıyoruz Altını kapattıktan sonra biraz bekliyoruz ki harcımız çeksin ve kendine gelsin
Biberlerin içlerini temizleyip, iç harcımız ile dolduruyoruz Geniş bir tencereye yerleştirip Üzerine zeytinyağ gezdiriyoruz Biberlerin Üzerlerine domates ile kapak yapıyoruz Yarısına kadar da su ekleyip pişmeye bırakıyoruz
Pirinçler pişince yemeğimiz hazır demektir
Deneyeceklere afiyet olsun