Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Zeytinyağlı dolma harcı

Zeytinyağlı dolma harcı
0
66

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,753
Etkileşim
89
Puan
48
F-D Coin
0
Zeytinyağlı dolma harcı zeytinyağlı dolma harcı ege usulü zeytinyağlı biber dolması ege usulü yaprak sarma biber dolması harcı yaprak sarması tarifi MALZEMELER 1 su bardağı zeytinyağı 50 g dolmalık fıstık 1 kg soğan 1 14 su bardağı pirinç 1 dere k tuz taze çekilmiş karabiber 1 akarsu k tarçın 1 akarsu k yenibahar 50 g kuş üzümü 1 çay k tozşeker 1 su bardağı su 12 demet maydanoz 12 demet nane 12 demet dereotu HAZIRLANIŞI Bir tencerede zeytinyağını kızdırın Yağ kızar kızmaz fistıkları ilave edip, sıkça karıştırarak pembeleşinceye dek kızartın Soğanı katın, tekrar çoğu kez karıştırarak, birkaç dakika, soğanlar pembeleşinceye dek sote edin Arkasından pirinci ek edip, kavurun Tuzlu, karabiber, tarçın, yenibahar, şeker, kuşüzümü ve kaynar halde suyunu ilave edin Bir taşım kaynatın Tencerenin kapağını kapatıp, dolma içini ağır ateşte, 15 dakika pirinçler suyunu iyice çekinceye değin pişirin id Tencereyi ateşten alın Maydanoz, nane dereotunu ilave edip, karıştırın Tencerenin kapağını kapatıp, dolma harcını 15 dakika değin demlendirin Hazırlanan harcı dolma yapılacak sebzenin içine doldurun Harcı gerekiyorsa sarın veya pişme esnasında dağılmaması için sebzenin ağzın kendinden bir kapakla kapatın  
 
858,506Konular
983,076Mesajlar
33,113Kullanıcılar
tttySon üye
Üst Alt