iltasyazilim
FD Üye
Zeytinyağlı Ekmek Yapımı Tarifi İçin Malzemeler
*1 paket kuru maya
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı şeker
*Yarım çay bardağı zeytinyağı
*Yarım çay bardağı yoğurt suyu
*15 su bardağı su
*Aldığı kadar un
Zeytinyağlı Ekmek Yapımı Tarifi Yapılışı Tuz, şeker, maya, 1 buçuk su bardağı ılık suda eritilir zeytinyağı ve yoğurt suyu eklenir ve un eklemeye başlanır yaklaşık 3 su bardağı un kullanılır ele yapışan biraz cıvık bir hamur yapılır dışına yağ sürülerek elinizden ayırabilirsiniz üzeri örtülerek mayalanmaya bırakılır hamur iki katına çıkınca ister tepside yuvarlak şekilde isterseniz benim yaptığım gibi baton kalıpta ikiye bölerek yapabilirsiniz kalıbı tere yağlayıp unluyoruz yapışmaması için hamuru yerleştiriyoruz üzerine çizik atıyoruz ve tekrar mayalandırıyoruz üzerini strecleyip sofra bezi örterek bekliyoruz ki kabarsın daha sonra 170 derecelik fırına veriyoruz üzeri kızarana kadar pişiriyoruz fırına bir kabın içinde su koyuyoruz ki ekmeklerimiz çok kuru olmasın piştikten sonra sofra bezine sarıyoruz afiyet olsun
*1 paket kuru maya
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı şeker
*Yarım çay bardağı zeytinyağı
*Yarım çay bardağı yoğurt suyu
*15 su bardağı su
*Aldığı kadar un
Zeytinyağlı Ekmek Yapımı Tarifi Yapılışı Tuz, şeker, maya, 1 buçuk su bardağı ılık suda eritilir zeytinyağı ve yoğurt suyu eklenir ve un eklemeye başlanır yaklaşık 3 su bardağı un kullanılır ele yapışan biraz cıvık bir hamur yapılır dışına yağ sürülerek elinizden ayırabilirsiniz üzeri örtülerek mayalanmaya bırakılır hamur iki katına çıkınca ister tepside yuvarlak şekilde isterseniz benim yaptığım gibi baton kalıpta ikiye bölerek yapabilirsiniz kalıbı tere yağlayıp unluyoruz yapışmaması için hamuru yerleştiriyoruz üzerine çizik atıyoruz ve tekrar mayalandırıyoruz üzerini strecleyip sofra bezi örterek bekliyoruz ki kabarsın daha sonra 170 derecelik fırına veriyoruz üzeri kızarana kadar pişiriyoruz fırına bir kabın içinde su koyuyoruz ki ekmeklerimiz çok kuru olmasın piştikten sonra sofra bezine sarıyoruz afiyet olsun