iltasyazilim
FD Üye
Zeytinyağlı Ekmek Tarifi İçin Malzemeler
*500 gr ekmeklik un
*4 yemek kaşığı zeytinyağı
*7 gr kuru maya
*1 çay kaşıgı tuz
*325 ml sıcağa yakın su
Ekmeğin üzeri için
*1 kahve fincanı tuzlu su(içinde tuz eritilmiş)
*1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Zeytinyağlı Ekmek Tarifi Yapılışı Hamuru yoğuracağınız derince bir kabın içine unu koyunuz, zeytin yağını, kuru mayayı, tuzu ilave edin ve sıcak suyu da dökerek cıvık bir hamur elde edene kadar iyice yoğurunuz (hamur elinize yapışacak) ve üzerini strech filmle kapatarak mayalanmaya bırakın Hamur iki katına çıkıncaya kadar bekleyin, (bu arada ben bir sürü iş yapıyorum) hamur iki katına çıkınca fırına koyacağınız kabın tabanına bir avuç un serpin, ellerinizi ıslatarak hamuru mayalandığı kap dan unlu tepsiye boşaltın parmak uçlarınız ile hamura şekil verin kesinlikle yoğurma yapmayın parmak uçlarınız hamurun içine girmemeli o kadar nazik ve yumuşak hareketlerle yapacaksınız Daha sonra tuzlu su yapın bir Türk kahvesi fincanı kadar su içinde tuz eriyecek kadar ılık yada sıcak olmalı bir fırça yardımı ile hamurun üzerine tuzlu su sürün ve onunda üzerine bir fırça yardımı ile zeytinyağı sürün ve 180 derece önceden ısıtılmış fırına sürün üzeri kızarana kadar 45 dakika pişirin
afiyet olsun
biz artık dışardan ekmek satın almıyoruz, umarım sizlerde beğenirsiniz
**
*500 gr ekmeklik un
*4 yemek kaşığı zeytinyağı
*7 gr kuru maya
*1 çay kaşıgı tuz
*325 ml sıcağa yakın su
Ekmeğin üzeri için
*1 kahve fincanı tuzlu su(içinde tuz eritilmiş)
*1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Zeytinyağlı Ekmek Tarifi Yapılışı Hamuru yoğuracağınız derince bir kabın içine unu koyunuz, zeytin yağını, kuru mayayı, tuzu ilave edin ve sıcak suyu da dökerek cıvık bir hamur elde edene kadar iyice yoğurunuz (hamur elinize yapışacak) ve üzerini strech filmle kapatarak mayalanmaya bırakın Hamur iki katına çıkıncaya kadar bekleyin, (bu arada ben bir sürü iş yapıyorum) hamur iki katına çıkınca fırına koyacağınız kabın tabanına bir avuç un serpin, ellerinizi ıslatarak hamuru mayalandığı kap dan unlu tepsiye boşaltın parmak uçlarınız ile hamura şekil verin kesinlikle yoğurma yapmayın parmak uçlarınız hamurun içine girmemeli o kadar nazik ve yumuşak hareketlerle yapacaksınız Daha sonra tuzlu su yapın bir Türk kahvesi fincanı kadar su içinde tuz eriyecek kadar ılık yada sıcak olmalı bir fırça yardımı ile hamurun üzerine tuzlu su sürün ve onunda üzerine bir fırça yardımı ile zeytinyağı sürün ve 180 derece önceden ısıtılmış fırına sürün üzeri kızarana kadar 45 dakika pişirin
afiyet olsun
biz artık dışardan ekmek satın almıyoruz, umarım sizlerde beğenirsiniz
**