iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
15 adet konserve enginar kalbi
2 su bardağı taze iç bezelye
2 küçük adet havuç
1 adet orta boy kurusoğan
½ çay bardağı zeytinyağı
1,5 çaybardağı sıcaksu
1 tatlı kaşığı toz şeker
12 limonsuyu
Tuz
Hazırlanışı
İç bezelyeleri 10 dk kadar sıcak suda bekletip, süzünZeytinyağı ile yemeklik doğranmış soğanı hafif pembeleşinceye kadar zeytinyağınızı yakmadan kavurunBezelyeleri soğana ekleyerek kavurmaya devam edin(23 dk)Küp doğranmış havuçları daekleyerek sebzelerimizi kavurmaya devam edelim(12 dk) 1,5 çay bardağı sıcak suyu ,tuz ve şekeri sebzelerimizi 78 dk kadar az harlı ateşte pişmeye bırakalım,suyunu süzdüğünüz enginar kalbi ve limon suyunu yemeğinize ekleyerek ,5 dk kadar tencere kapağınızı yarım açarak yemeğinizin suyunu tam çektirin
Yemeğinizi servis tabağına alıp,soğuk tüketiniz
Tarif 45 kişiliktirAfiyet olsun
15 adet konserve enginar kalbi
2 su bardağı taze iç bezelye
2 küçük adet havuç
1 adet orta boy kurusoğan
½ çay bardağı zeytinyağı
1,5 çaybardağı sıcaksu
1 tatlı kaşığı toz şeker
12 limonsuyu
Tuz
Hazırlanışı
İç bezelyeleri 10 dk kadar sıcak suda bekletip, süzünZeytinyağı ile yemeklik doğranmış soğanı hafif pembeleşinceye kadar zeytinyağınızı yakmadan kavurunBezelyeleri soğana ekleyerek kavurmaya devam edin(23 dk)Küp doğranmış havuçları daekleyerek sebzelerimizi kavurmaya devam edelim(12 dk) 1,5 çay bardağı sıcak suyu ,tuz ve şekeri sebzelerimizi 78 dk kadar az harlı ateşte pişmeye bırakalım,suyunu süzdüğünüz enginar kalbi ve limon suyunu yemeğinize ekleyerek ,5 dk kadar tencere kapağınızı yarım açarak yemeğinizin suyunu tam çektirin
Yemeğinizi servis tabağına alıp,soğuk tüketiniz
Tarif 45 kişiliktirAfiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.