Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Zeytinyağlı Enginar

Zeytinyağlı Enginar

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Zeytinyağlı Enginar Tarifi İçin Malzemeler

*5 adet enginar (taze kullandım)
*1 adet havuç
*1 adet patates
*1 adet soğan
*Yarım su bardağı bezelye(haşlanmış)
*1 adet limon
*1 çay bardağı *zeytinyağı
*1 bardağı su
*1 çay kaşığı şeker
*Tuz

Zeytinyağlı Enginar Tarifi Yapılışı
Enginarlar önce bir tencereye alınır limonlu suda biraz haşlanır Ben 1015 dak haşladım Ayrı bir tencereye küp küp doğradığım havuçları aldım üzerini geçecek kadar su koyup kaynayınca(5 dk geçtikten sonra) küp küp doğradığımız patatesler eklenir ve haşlamaya devam edilir Bu arada çok fazla haşlanmayacak ve dağılmamasına özen gösterin ben patatesleri ekledikten 10 dakika sonra kapattım altını Tavaya yarım çay bardağı zeytinyağını alıp yemeklik doğradığımız soğanları bir güzel soteliyoruz Daha sonra haşlayıp suyunu süzdüğümüz havuçları ve patatesleri yarım su bardağı bezelyeleri de ekleyip bir kaç tur karıştırıp ocağın altını kapatıyoruz Enginarları tencereye dizip üzerine garnitürleri pay ediyoruz kalan karışımı komple enginarların üzerine döküyoruz Kalan yarım çay bardağı zeytinyağını, limon suyunu, şekeri ve tuzu ekliyoruz En son üzerine 1 su bardağı su ekliyoruz ve ocağa alıyoruz Enginarlar yumuşayana kadar orta ateşte pişiriyoruz Afiyet olsun

858,496Konular
982,415Mesajlar
30,228Kullanıcılar
batalmiracSon üye
Üst Alt