
Zeytinyağlı Enginar Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet enginar
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 1 su bardağı kadar ayıklanmış bezelye içi
- Yarım çay bardağı zeytinyağ
- Bir avuç dereotu
- 2 limon suyu
- Tuz
Zeytinyağlı Enginar Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle enginarların her yerini limonlayalım ve bir kenarda bekletelim.
- Soğanı çok küçük doğrayıp az bir yağda soteliyoruz.
- Daha sonra küp küp doğradığımız havucu ve patatesi ekleyip sotelemeye devam ediyoruz.
- Ardından bezelyeleri ve dereotunu da ekleyip üzerine zeytinyağını gezdiriyoruz.
- Tuzunu da ilave edip üzerine enginarları kapatıyoruz ve suyunu sıktığımız iki limon suyunu da üzerine gezdirip enginarların arka kısmını bıçakla deliyoruz, rahat pişsin diye.
- Tenceremizin kapağını kapatıyoruz. Yaklaşık 30 dakika pişmeye bırakıyoruz.
- Pişip pişmediğini enginarların sertliğini test ederek yapabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun????.