iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
Taze fasulye 1 kg
Soğan 2 büyük boy 180 gram
Pirinç 12 su bardağı 90 gram
Tuz 2 12 tatlı kaşığı 15 gram
Şeker 1 tatlı kaşığı 4 gram
Zeytinyağı 8 yemek kaşığı 80 gram
Su (sicak) 1 12 su bardağı 300 gram
Hazırlanışı
Fasulyeyi yıka, ayıkla, yarım santimetre kalınlıkta verev olarak kıy Soğanı soy, yıka, yarım daire şeklinde ince ince doğra Pirinci yıka, süz Yayvan bir tencereye soğanı yerleştir, üzerine fasulyenin yarısını, onun üzerine de pirinci yay En üste, kalan fasulyeyi yerleştir Tuz ve şekeri serp, zeytinyağı ve suyu gezdir, yumuşayıncaya değin 4550 dakika kadar pişir
Taze fasulye 1 kg
Soğan 2 büyük boy 180 gram
Pirinç 12 su bardağı 90 gram
Tuz 2 12 tatlı kaşığı 15 gram
Şeker 1 tatlı kaşığı 4 gram
Zeytinyağı 8 yemek kaşığı 80 gram
Su (sicak) 1 12 su bardağı 300 gram
Hazırlanışı
Fasulyeyi yıka, ayıkla, yarım santimetre kalınlıkta verev olarak kıy Soğanı soy, yıka, yarım daire şeklinde ince ince doğra Pirinci yıka, süz Yayvan bir tencereye soğanı yerleştir, üzerine fasulyenin yarısını, onun üzerine de pirinci yay En üste, kalan fasulyeyi yerleştir Tuz ve şekeri serp, zeytinyağı ve suyu gezdir, yumuşayıncaya değin 4550 dakika kadar pişir