iltasyazilim
FD Üye
Zeytinyağlı İç Baklalı Enginar nasıl yapılır
Zeytinyağlı İç Baklalı Enginar Malzemeler:
7 adet enginar, soyulmuş ve arınmış
yarım kg iç bakla, yıkanmış ve kabukları soyulmuş
1012 arpacık soğan, soyulmuş ve yıkanmış
2 ince havuç, yıkanmış, soyulmuş ve verev doğranmış
23 yemek kaşığı zeytinyağı
2 limonun suyu
2,53 su bardağı kaynamış su
1 tatlı kaşığı tuzlu
yarım demet dereotu
Zeytinyağlı İç Baklalı Enginar Hazırlanması:
Arpacık soğanları, havucu ve zeytinyağını geniş bir tencereye alıp hafifçe kavurun
Baklaları ekleyip 12 kez çevirin Limon suyunu ve kaynamış suyu ekleyin Enginarları ilave edin Tencerenin ağzını hava almaması için folyo ile kapatıp orta hararetli ateşte enginar ve baklalar yumuşayana değin (ikisi aynı anda pişiyor) pişirin
Pişince tuzunu ek edin Iyice soğuyunca enginarları servis tabağına alın (Zeytinyağlı yemekler kendi tencerelerinde soğursa daha nefis oluyorlar) İçlerini bakla ile doldurup dereotu ile süsleyerek servis yapın *
Zeytinyağlı İç Baklalı Enginar Malzemeler:
7 adet enginar, soyulmuş ve arınmış
yarım kg iç bakla, yıkanmış ve kabukları soyulmuş
1012 arpacık soğan, soyulmuş ve yıkanmış
2 ince havuç, yıkanmış, soyulmuş ve verev doğranmış
23 yemek kaşığı zeytinyağı
2 limonun suyu
2,53 su bardağı kaynamış su
1 tatlı kaşığı tuzlu
yarım demet dereotu
Zeytinyağlı İç Baklalı Enginar Hazırlanması:
Arpacık soğanları, havucu ve zeytinyağını geniş bir tencereye alıp hafifçe kavurun
Baklaları ekleyip 12 kez çevirin Limon suyunu ve kaynamış suyu ekleyin Enginarları ilave edin Tencerenin ağzını hava almaması için folyo ile kapatıp orta hararetli ateşte enginar ve baklalar yumuşayana değin (ikisi aynı anda pişiyor) pişirin
Pişince tuzunu ek edin Iyice soğuyunca enginarları servis tabağına alın (Zeytinyağlı yemekler kendi tencerelerinde soğursa daha nefis oluyorlar) İçlerini bakla ile doldurup dereotu ile süsleyerek servis yapın *