Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Zeytinyağlı İç Baklalı Enginar

Zeytinyağlı İç Baklalı Enginar

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Malzemeler :

• 4 adet enginar (ayıklanmış)
• 1 adet kuru soğan
• 1 adet limon
• 4 yemek kaşığı zeytinyağı
• 200 gr taze iç bakla
• 14 demet dereotu
• 2 tatlı kaşığı toz şeker
• Tuz


Hazırlanışı:

Limonun suyunu sıkın Bir kasede, limon suyunun yarısını 2 su bardağı su ile karıştırın ve enginarları kararmamaları için bu limonlu suya koyun Soğanı soyup dörde bölün Dereotunu ince ince kıyın

Enginarı, iç baklayı, soğanı, kalan limon suyunu, tuz, şeker ve zeytinyağını, 2 su bardağı su ile birlikte büyük bir tencereye koyun Tencerenin kapağını kapatıp harlı ateşte suyu kaynatın Su kaynadıktan sonra ateşi kısarak 35 dakika daha pişirin ve tencereyi soğumaya bırakın

Enginarlar soğuyunca servis tabağına dizin ve iç baklaları ortalarına yerleştirin Dereotu ile süsleyip servis yapın
 
858,496Konular
982,159Mesajlar
30,101Kullanıcılar
omerdemir1Son üye
Üst Alt