iltasyazilim
FD Üye
Zeytinyağlı İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı irmik
*1 su bardağı riviera zeytinyağı (sıcaklarda kullanılan zeytinyağı)
*1 su bardağı süt
*1 su bardağı sıcak su
*Bir buçuk su bardağı toz şeker
*1 paket vanilya
*Yarım çay bardağı ceviz yada fındık
Zeytinyağlı İrmik Helvası Tarifi Yapılışı Öncelikle süt, su, toz şeker bir kap da eritelim Sonra bir tencereye irmiği koyup sabırla yakmadan güzelce kahverengi tonuna yakın bir renk oluncaya kadar kavurup zeytinyağını aktaralım Bir iki dakikada zeytinyağı ile çevirip erittiğimiz toz şeker karışımını döküp vanilyayı da ekleyelim Tencerenin kapağını kapatalım, ocağı kısıp 5 dakika demlendirip ceviz yada fındık koyup karıştırdıktan sonra sıcak sıcak kaplara doldurup tabaklara ters çevirip dondurmayla servis yapalım Afiyet olsun
*2 su bardağı irmik
*1 su bardağı riviera zeytinyağı (sıcaklarda kullanılan zeytinyağı)
*1 su bardağı süt
*1 su bardağı sıcak su
*Bir buçuk su bardağı toz şeker
*1 paket vanilya
*Yarım çay bardağı ceviz yada fındık
Zeytinyağlı İrmik Helvası Tarifi Yapılışı Öncelikle süt, su, toz şeker bir kap da eritelim Sonra bir tencereye irmiği koyup sabırla yakmadan güzelce kahverengi tonuna yakın bir renk oluncaya kadar kavurup zeytinyağını aktaralım Bir iki dakikada zeytinyağı ile çevirip erittiğimiz toz şeker karışımını döküp vanilyayı da ekleyelim Tencerenin kapağını kapatalım, ocağı kısıp 5 dakika demlendirip ceviz yada fındık koyup karıştırdıktan sonra sıcak sıcak kaplara doldurup tabaklara ters çevirip dondurmayla servis yapalım Afiyet olsun