iltasyazilim
FD Üye
Zeytinyağlı Ispanak Sapı Tarifi İçin Malzemeler
*Ispanak sapı
*2 küçük soğan
*1 kırmızı soğan
*1 büyük havuç
*Yarım çay bardağından az zeytinyağ
*Tuz
*Şeker ( ıspanağın o buruk tadını alsın diye )
Zeytinyağlı Ispanak Sapı Tarifi Yapılışı
Herkese merhabalar Sizinle ıspanağın saplarından (kökünden) yaptığım pratik ve lezzetli bir tarifi paylaşmak istiyorum
Hani şu gözümüze hiç hoş görünmeyen, bazen saplarının yarısını kesmemize sebep olan ıspanaktan bahsediyorum Evet, temizlemesi zor ama biraz sirkeli suda bekletip birkaç defa su ile yıkadıktan sonra tertemiz oluyor
Gelelim tarife, ıspanağın saplarını temizledikten sonra gelişi güzel doğruyoruz Soğanları piyazlık, havuçları da ister julyen doğrayın isterseniz de benim yaptığım gibi rendenin iri kısmı ile rendeleyin
Tavanın içine zeytinyağını alın, piyazlık şekilde doğradığımız soğanları ekleyin ve pembeleşinceye kadar soteleyiniz Havucu da üzerine ekleyip birkaç dakika daha soteleyin
Ispanak saplarını, şeker (yaklaşık bir çay kaşığı) ve tuzu da ekledikten sonra karıştırın, tavanın kapağını kapatıp kısık ateşte kendi buharı ile pişirin İsterseniz sarımsaklı yoğurt ile soğuk servis edin Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
*Ispanak sapı
*2 küçük soğan
*1 kırmızı soğan
*1 büyük havuç
*Yarım çay bardağından az zeytinyağ
*Tuz
*Şeker ( ıspanağın o buruk tadını alsın diye )
Zeytinyağlı Ispanak Sapı Tarifi Yapılışı
Herkese merhabalar Sizinle ıspanağın saplarından (kökünden) yaptığım pratik ve lezzetli bir tarifi paylaşmak istiyorum
Hani şu gözümüze hiç hoş görünmeyen, bazen saplarının yarısını kesmemize sebep olan ıspanaktan bahsediyorum Evet, temizlemesi zor ama biraz sirkeli suda bekletip birkaç defa su ile yıkadıktan sonra tertemiz oluyor
Gelelim tarife, ıspanağın saplarını temizledikten sonra gelişi güzel doğruyoruz Soğanları piyazlık, havuçları da ister julyen doğrayın isterseniz de benim yaptığım gibi rendenin iri kısmı ile rendeleyin
Tavanın içine zeytinyağını alın, piyazlık şekilde doğradığımız soğanları ekleyin ve pembeleşinceye kadar soteleyiniz Havucu da üzerine ekleyip birkaç dakika daha soteleyin
Ispanak saplarını, şeker (yaklaşık bir çay kaşığı) ve tuzu da ekledikten sonra karıştırın, tavanın kapağını kapatıp kısık ateşte kendi buharı ile pişirin İsterseniz sarımsaklı yoğurt ile soğuk servis edin Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun