iltasyazilim
FD Üye
Zeytinyağlı Kereviz (Aydın Usulü) Tarifi İçin Malzemeler
*Yarım kilogram kereviz
*1 orta boy kuru soğan
*Zeytinyağı (kendi damak zevkiniz oranında)
*1 yemek kaşığı salça (ben biber domates karışık salça kullandım)
*Tuz
*1 su bardağı haşlanmış nohut
*56 tane kurutulmuş kırmızı biber
*1 yemek kaşığı nar ekşisi ya da limon suyu
Zeytinyağlı Kereviz (Aydın Usulü) Tarifi Yapılışı Kerevizler temizlenerek doğranır, biz sapları da kullanıyoruz, sadece yapraklar kalıyor onları da turşuya koyabilirsiniz Kerevizler yıkanır suyu süzülür Soğan doğranarak tencerede kavrulur ve kerevizlerle salça ilave edilerek arada karıştırarak yaklaşık olarak on dakika kadar kavrulur, daha sonra kuru biberi, tuzu, ekşisi, nohutu ve hemen üstüne çıkacak kadar suyu ilave edilir Kaynamaya başladıktan sonra altı kısılarak yaklaşık olarak 2030 dakika daha pişirilir Kerevizin pişme durumuna göre ayarlayınız bu süreyi Eğer bunu etli yapmak isterseniz kemikli kuzu ya da oğlak etini önceden haşlayıp suyunu ilave ederken et suyunu ve haşlanmış etleri koyarak pişirin Ben etli de zeytinyağlı da çok seviyorum Tarifte eksik bıraktığım, anlaşılmayan bir kısım varsa sorabilirsiniz, afiyet olsun
*Yarım kilogram kereviz
*1 orta boy kuru soğan
*Zeytinyağı (kendi damak zevkiniz oranında)
*1 yemek kaşığı salça (ben biber domates karışık salça kullandım)
*Tuz
*1 su bardağı haşlanmış nohut
*56 tane kurutulmuş kırmızı biber
*1 yemek kaşığı nar ekşisi ya da limon suyu
Zeytinyağlı Kereviz (Aydın Usulü) Tarifi Yapılışı Kerevizler temizlenerek doğranır, biz sapları da kullanıyoruz, sadece yapraklar kalıyor onları da turşuya koyabilirsiniz Kerevizler yıkanır suyu süzülür Soğan doğranarak tencerede kavrulur ve kerevizlerle salça ilave edilerek arada karıştırarak yaklaşık olarak on dakika kadar kavrulur, daha sonra kuru biberi, tuzu, ekşisi, nohutu ve hemen üstüne çıkacak kadar suyu ilave edilir Kaynamaya başladıktan sonra altı kısılarak yaklaşık olarak 2030 dakika daha pişirilir Kerevizin pişme durumuna göre ayarlayınız bu süreyi Eğer bunu etli yapmak isterseniz kemikli kuzu ya da oğlak etini önceden haşlayıp suyunu ilave ederken et suyunu ve haşlanmış etleri koyarak pişirin Ben etli de zeytinyağlı da çok seviyorum Tarifte eksik bıraktığım, anlaşılmayan bir kısım varsa sorabilirsiniz, afiyet olsun