Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Zeytinyağlı Kereviz (Aydın Usulü)

Zeytinyağlı Kereviz (Aydın Usulü)

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Zeytinyağlı Kereviz (Aydın Usulü) Tarifi İçin Malzemeler

*Yarım kilogram kereviz
*1 orta boy kuru soğan
*Zeytinyağı (kendi damak zevkiniz oranında)
*1 yemek kaşığı salça (ben biber domates karışık salça kullandım)
*Tuz
*1 su bardağı haşlanmış nohut
*56 tane kurutulmuş kırmızı biber
*1 yemek kaşığı nar ekşisi ya da limon suyu

Zeytinyağlı Kereviz (Aydın Usulü) Tarifi Yapılışı Kerevizler temizlenerek doğranır, biz sapları da kullanıyoruz, sadece yapraklar kalıyor onları da turşuya koyabilirsiniz Kerevizler yıkanır suyu süzülür Soğan doğranarak tencerede kavrulur ve kerevizlerle salça ilave edilerek arada karıştırarak yaklaşık olarak on dakika kadar kavrulur, daha sonra kuru biberi, tuzu, ekşisi, nohutu ve hemen üstüne çıkacak kadar suyu ilave edilir Kaynamaya başladıktan sonra altı kısılarak yaklaşık olarak 2030 dakika daha pişirilir Kerevizin pişme durumuna göre ayarlayınız bu süreyi Eğer bunu etli yapmak isterseniz kemikli kuzu ya da oğlak etini önceden haşlayıp suyunu ilave ederken et suyunu ve haşlanmış etleri koyarak pişirin Ben etli de zeytinyağlı da çok seviyorum Tarifte eksik bıraktığım, anlaşılmayan bir kısım varsa sorabilirsiniz, afiyet olsun
 
858,496Konular
982,186Mesajlar
30,120Kullanıcılar
JohnnySon üye
Üst Alt