iltasyazilim
FD Üye
Zeytinyağlı Kuru Barbunya Pilaki Tarifi İçin Malzemeler
*300 gr kuru barbunya(akşamdan ıslatılıp ertesi gün haşlanıp suyu süzülecek )
*1 adet kuru soğan (piyazlık doğranacak)
*1 adet havuç (ince halka doğranacak )
*1 adet rendelenmiş domates
*2 adet yeşil biber(küçük doğranmış )
*1 tatlı kaşığı biber salçası
*Yarım çay bardağı zeytinyağı
*1 çay kaşığı tuz, karabiber, tozşeker, toz tatlı biber
*2 orta boy kase su
*
Zeytinyağlı Kuru Barbunya Pilaki Tarifi Yapılışı Tencereye yağı koyalım, havucu, soğanı ,biberi ,domates rendesini koyalım 23 dk kavuralım Salçayı ekleyip karıştıralım suyunu verelim ,tuz ,baharatları serpip karıştıralım Haşlanmış barbunyayı ekleyip karıştırın kısık ateşte havuçlar yumuşayana kadar suyu da biraz azalana kadar pişirelim Sonra soğuyunca servis tabağına alalım Üzerine biraz sızma zeytinyağı gezdirelim, arzu eden limon sıkıp tüketebilir Afiyet olsun
*300 gr kuru barbunya(akşamdan ıslatılıp ertesi gün haşlanıp suyu süzülecek )
*1 adet kuru soğan (piyazlık doğranacak)
*1 adet havuç (ince halka doğranacak )
*1 adet rendelenmiş domates
*2 adet yeşil biber(küçük doğranmış )
*1 tatlı kaşığı biber salçası
*Yarım çay bardağı zeytinyağı
*1 çay kaşığı tuz, karabiber, tozşeker, toz tatlı biber
*2 orta boy kase su
*
Zeytinyağlı Kuru Barbunya Pilaki Tarifi Yapılışı Tencereye yağı koyalım, havucu, soğanı ,biberi ,domates rendesini koyalım 23 dk kavuralım Salçayı ekleyip karıştıralım suyunu verelim ,tuz ,baharatları serpip karıştıralım Haşlanmış barbunyayı ekleyip karıştırın kısık ateşte havuçlar yumuşayana kadar suyu da biraz azalana kadar pişirelim Sonra soğuyunca servis tabağına alalım Üzerine biraz sızma zeytinyağı gezdirelim, arzu eden limon sıkıp tüketebilir Afiyet olsun